Re: HPP jako vedlejší činnost-prosím mzd
Ja jsem to ani nepotrebovala. ZP u rodneho cisla videla, ze plati zalohy.
Ale to neni ten spravny navod.
Dolozeni platby z uctu? (jen tu jednu polozku)
Prehled OSVC, kde jsou videt zalohy na dalsi rok?
Nevim.
Re: HPP jako vedlejší činnost-prosím mzd
Mirko, jestli platí vysoké zálohy, tak je to označování vlastně jedno.
Lepší na zálohách platit, i když jsem vedlejší OSVČ, než pak finančně vykrvácet při podání přehledu.
Měla jsem takovou situaci - OSVČ měla zároveň velmi nízkou odměnu jednatele. U OSVČ jsem stejně všude psala, že je hlavní (i když technicky byla vedlejší), kontrola ze ZP u jednatele viděla, že platí vysoké zálohy na ZP a ani nechtěla doložit, pro s.r.o. nedoplácí do minima z jednatelské odměny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 7. 2018 19:59
Dobrý večer.
Chtěla bych poprosit mzdové účetní o radu.
Budeme přijímat na HPP zaměstnace, který chce mít podnikání jako hlavní činnost a HPP jako vedlejší činnost ( z podnikání má větší příjmy).
Za svoji praxi jsem se s tímto dosud nesetkala, nevím zda je to vůbec možné a jaké z toho plynou povinnosti pro zaměstnavatele při odvodech pojistného na soc. a zdrav.
Jediné, čím jsem si jistá, že mi nepodepíše prohlášení a záloha na daň se bude odvádět v plné výši.
Děkuji moc za odpověď