Re: čtvrtletní plátce PO_x KH
Není to "údajně" - tato povinnost pro právnické osoby je uvedena přímo v Zákonu o dani z přidané hodnoty
§ 101e Lhůty pro podání kontrolního hlášení
(1) Plátce, který je právnickou osobou, podává kontrolní hlášení za kalendářní měsíc, a to do 25 dnů po skončení kalendářního měsíce.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235
.....
Řešila jsem před 2 lety u nového klienta podobnou situaci. Jen to bylo obráceně. FO měla podaná dvě měsíční KH, namísto Q KH.
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1427173
.....
Doporučila bych konzultaci u daňového poradce.
OT: ..i my máme Qplátce sro a podáváme KH měsíčně....a musím říct, že je to katastrofa, strašně špatně se mi u toho dělá kontrola...takže pevné nervy!
jj to mi povídejte... nejlepší je, když mi pak opožděně dorazí nějaké faktury s JSD a KH je již odevzdané. to se pak předělává pořád dokola...hlavně to účto musí být stejně měsíčně hotové. Je to tragédie. Mám jich takových taky víc a bohužel někteří mají těch faktur dost, takže má pak KH několik stran a horko těžko vymýšlím, jestli je to ve správný sekci, takže si provizorně dělám i DPH a kontroluji co leze tam...to jde teda vždy 1. a 3. měsíc ve čtvrteletí, ten prostřední se tato kontrola moc udělat nedá...lezou mi tam pak i fa vystavené z dalšího měsíce. no tragédie...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 7. 2018 19:06
dobrý den, od ledna jsme Q.plátci DPH, a podáváme i KH čtvrtletně. údajně musí právnická osoba podávat KH měsíčně ? překvapilo mě, protože finanční úřad nic nechtěl, máme sami podat chybějící KH ? a co to čtvrtletní - musela bych zrušit ...
prosím o vaše názory. děkui.