Re: Průměrný výdělek
Rozhodné je pro 4+5/05 podle mě předchozí čtvrtletí(tj.1-3/05), a to když nepracoval, použije se pravděpodobný výdělek. Na úřadě práce mě řekli, že mám vzít, co by si vydělal, kdyby dělal. Bohužel se to přesně nikde nedozvíte. Buď z hrubé mzdy, nebo vzít průměr zaměstnance, který v tom daném čtvrtletí dělal to co tento. Je to guláš.
Ještě pročítám Mzdovou účetmí, a tam je, že jestliže pracovní poměr skončí v průběhu čtvrtletí ve kterém začal tak se bude počítat průměr z celého období, tzn. z dubna i května
Už jme to tady probírali mnohokrát. Průměrný výdělek pro pracovněprávní účely vychází VŽDY z výdělků za předchozí kal. čtvrtletí. Jestliže v předchozím kal. čtvrtletí neodpracoval u toho zaměstnavatele ani 22 pracovních dnů, použije se průměr pravděpodobný. Pravděpodobný znamená ten, který je nejvíce podobný pravdě. Neexistuje výpočet, určení je na zaměstnavateli. To znamená, že jestliže skončil v květnu, předchozí kal. je 1-3/05. Protože v té době neodpracoval nic, použije se výdělek pravděpodobný.
>>>>>Prosím o pomoc, přítel mé dcery byl zaměstnaný od
>>>>>4.4.2005 do 17.5.2005.
>>>>>Výdělek za duben hrubá mzda 16191,- odpracováno 20
>>>>>dní
>>>>>květen hrubá mzda 9273,- odpracováno 12 dní
>>>>>
>>>>>mzdová účetní mu pro potvrzení na úřad práce vzala
>>>>>čistou mzdu za duben = 12421 + čistá mzda za květen
>>>>>7363,- a vydělila dvěmi tak že vyšla průměrná cistá
>>>>>měsíční mzda 9892,-, což je podle mě špatně.
>>>>>
>>>>>Já bych zpočítala průměr z měsíce dubna (nejsem si
>>>>>jistá zda by se neměl počítat i květen).
>>>>>16191:20=809,55
>>>>>x roční průměr 21,67 = 17543 - 2193,-(12,5%
>>>>>pojistné)
>>>>>= 15350 - 1985,-(daň s odpočtem 3170,-)= 13365,-
>>>>>
>>>>>řekněte mi, prosím jak by jste to počítali vy. Co je
>>>>>správně. Přítel již za účetní byl, s tím, že by rád
Dělám to tak, že pokud neodpracuje v 1-3/05 nic, dám pravděpodobný. Přesněji každému stejně, přesně podle toho co má v prac. smlouvě. Když má ve smlouvě 12000,- ,vypočítám z toho čistý a je to. Sice mají různé odměny a %premie, ale to je tak různé......že to do toho nezohlednuji.
>>>>>aby
>>>>>mu výdělek přepočítala a ona řekla, že je to tak
>>>>>správně. Hlásil se na úřad práce a tím přišel o dost
>>>>>peněz.
>>>>>Jak by se mohl člověk proti účetní ve firmě bránit a
>>>>>dokázat, že to má opravdu špatně. Existuje nějaká
>>>>>pomoc?
>>>>>Děkuji moc.
>
>Už jme to tady probírali mnohokrát. Průměrný výdělek
>pro pracovněprávní účely vychází VŽDY z výdělků za
>předchozí kal. čtvrtletí. Jestliže v předchozím kal.
>čtvrtletí neodpracoval u toho zaměstnavatele ani 22
>pracovních dnů, použije se průměr pravděpodobný.
>Pravděpodobný znamená ten, který je nejvíce podobný pravdě.
>Neexistuje výpočet, určení je na zaměstnavateli. To znamená,
>že jestliže skončil v květnu, předchozí kal. je
>1-3/05. Protože v té době neodpracoval nic, použije se
>výdělek pravděpodobný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 12. 2005 13:24
Prosím o pomoc, přítel mé dcery byl zaměstnaný od 4.4.2005 do 17.5.2005.
Výdělek za duben hrubá mzda 16191,- odpracováno 20 dní
květen hrubá mzda 9273,- odpracováno 12 dní
mzdová účetní mu pro potvrzení na úřad práce vzala čistou mzdu za duben = 12421 + čistá mzda za květen 7363,- a vydělila dvěmi tak že vyšla průměrná cistá měsíční mzda 9892,-, což je podle mě špatně.
Já bych zpočítala průměr z měsíce dubna (nejsem si jistá zda by se neměl počítat i květen). 16191:20=809,55 x roční průměr 21,67 = 17543 - 2193,-(12,5% pojistné) = 15350 - 1985,-(daň s odpočtem 3170,-)= 13365,-
řekněte mi, prosím jak by jste to počítali vy. Co je správně. Přítel již za účetní byl, s tím, že by rád aby mu výdělek přepočítala a ona řekla, že je to tak správně. Hlásil se na úřad práce a tím přišel o dost peněz. Jak by se mohl člověk proti účetní ve firmě bránit a dokázat, že to má opravdu špatně. Existuje nějaká pomoc?
Děkuji moc.