Re: sleva na dítě_dlouhodobá nemoc
V ročním zúčtování nebude moci zaměstnavatel manželky Vašeho pracovníka uplatnit daňové zvýhodnění na dítě za celý rok z důvodu, že v Potvrzení od zaměstnavatele jejího manžela bude uvedeno, že on uplatňoval toto zvýhodnění po část roku 2018. Zvážila bych možnost podání Přiznání k dani z příjmů FO u manželky i manžela. Což by si měli zajistit sami, v tom jim jejich zaměstnavatelé nepomohou.
Re: sleva na dítě_dlouhodobá nemoc
>>Přeji pěkný den,
>>mám dotaz ohledně slevy na dítě. Mám pracovníka,
>>který
>>je od začátku roku na DPN a ještě bude. Uplatňuje
>>odpočet na 1 dítě. Může si manželka slevu na dítě
>>uplatnit
>>od měsíce 8/2018 ( pokud podepíše prohlášení k dani )
>>a potom v ročním zúčtování požádat o celý rok ?
>>Děkuji za odpověď
>
>V ročním zúčtování nebude moci zaměstnavatel manželky
>Vašeho pracovníka uplatnit daňové zvýhodnění na dítě
>za celý rok z důvodu, že v Potvrzení od zaměstnavatele
>jejího manžela bude uvedeno, že on uplatňoval toto
>zvýhodnění po část roku 2018. Zvážila bych možnost
>podání Přiznání k dani z příjmů FO u manželky i manžela.
>Což by si měli zajistit sami, v tom jim jejich
>zaměstnavatelé nepomohou.
>Urychleně přehoďte. Nárok na daňový bonus (sleva na dítě "v mínuse") je při příjmu polovina minimální mzdy a více, takže v ročním vyjádření musí být příjem: 6.100 Kč x 12. Aby takové částky vůbec váš zaměstnanec dosáhl, když už takto dlouho marodí a jak píšete, ještě bude. To by mu "propadlo".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
27. 7. 2018 13:33
Přeji pěkný den,
mám dotaz ohledně slevy na dítě. Mám pracovníka, který je od začátku roku na DPN a ještě bude. Uplatňuje odpočet na 1 dítě. Může si manželka slevu na dítě uplatnit od měsíce 8/2018 ( pokud podepíše prohlášení k dani ) a potom v ročním zúčtování požádat o celý rok ?
Děkuji za odpověď