Re: Nákladní automobil a DE
A jak, čím prokážete při kontrole FÚ, že je vozidlo používáno pro ekonomickou činnost?
Výdaje spojené s opravami vozidla, pojistné vozidla, silniční daň - lze uplatnit jako daňový výdaj.
Re: Nákladní automobil a DE
Moc moc děkuji za reakce.
Prosím ještě jednou o kontrolu jestli jsem to dobře pochopila:
Auto mám nakoupeno na IČO do OM ( faktura od plátce DPH) , já vedu DE, plátce DPH. V DE evidenci bude účtováno jako daňový výdaj: paušál na dopravu v celkové výši 60.000,-Kč (nebudou se uplatňovat doklady na PHM, není evidence knihy jízd ) + daňový výdaj případná oprava auta + daň. výdaj pojistné vozidla + daň.výdaj silniční daň + daňový odpis
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
3. 8. 2018 13:33
Dobrý den, koupila jsem si automobil do OM , vedu DE, jsem plátce DPH. Nepovedu knihu jízd, použiji paušál na dopravu ve výši 5.000,-Kč/měsíc. Mohu si u tohoto paušálu ještě nárokovat DPH u oprav auta a veškeré výdaje s opravou uplatnit ve daňových nákladech? Pojistné můžu také vložit do daňových nákladů ? Automobil budu 5 let odepisovat. Také je to daňový náklad?
Děkuji za srozumitelnou odpověď. Pročítala jsem si to na www.jakpodnikat.cz , ale nejsem z toho nějak moudrá.