výpočet nároku na stravenky
-
Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
-
Líba (neregistrovaný) 2a00:1028:96c4:----:----:----:----:----
Re: výpočet nároku na stravenky
Zaměstnavatel stanovil nějaká pravidla. Pokud se nechá ukřičet, tak musí ta pravidla změnit. Kompromis je, slevit z 8 hodin na 7 nebo 6.
Hodit problém na účetní, je od něj sprosťárna. Jestli chcete snížit příplatek na minimum podle zákoníku práce, opět to musí rozhodnout zaměstnavatel. Příplatek za přesčas 25% místo 100% je taky kompromis. A zaměstnanci by si taky měli uvědomit, že ne v každé firmě dostávají zaměstnanci stravenky. Asi je pálí dobré bydlo. -
Kamila 73 (neregistrovaný) 80.95.113.---
Re: výpočet nároku na stravenky
No třeba finanční úřad. Pokud dávají 55% daňově uznatelných nákladů a není dodržen vnitřní předpis, tak potom nesplňují podmínky pro daňovou uznatelnost. Pokud zaměstnanec dle vnitřního předpisu nemá dostat stravenku a dostane ji, tak jak si může firma uplatnit 55% do daňově uznatelných nákladů?
Dále u nás najdete
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 8. 2018 11:39
Dobrý den, mám takový dotaz. Potřebuji se zorientovat ve stravenkách.
Zaměstnanci mají nárok na stravenku za celý den v práci - 8h.
Pokud jsou nemocní, nebo mají dovolenou a nebo odpracují jen 7 hodin, nárok na stravenku padá.
Teď se mi ale zaměstnanci bouří, protože mi tvrdí, že když si to další den napracují, že mají stále nárok na stravenku. Chtějí, abych jim to dorovnávala z přesčasů, i když i ty přesčasy mají řádně proplaceny...
Což se mi zdá jako blbost, protože já jim neoprávněně dám stravenku ve výši 110 kč a pak jim veškeré přesčasy ještě dvakrát proplatím? Máme stanovený příplatek 100 procent... děkuji za Váš názor