Re: Dotaz, který se netýká podnikání
Nevím, jak je to u jiných peněžních ústavů, ale u České spořitelny běžné dispoziční právo v případě úmrtí nestačí. I když jsem to řešila před pár lety, takže možná je dnes všechno jinak. Účet byl zablokován od úmrtí až do skončení dědického řízení.
Re: Dotaz, který se netýká podnikání
sice nevím, jak se spořítelna dozví o úmrtí majitele účtu, ale pro řešení situace bude asi nejlepší se v příslušné bance zeptat, protože ohledně dědického řízení stejně notář požádá o bankovní zprávu o stavu účtu ke dni úmrtí a s touto částkou se pak operuje v řízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 8. 2018 15:57
Dobrý den, máme s manželem jeden účet psaný na mě. Kdyby někdo z nás zemřel, co se stane s účtem? Rádi bychom měli účet, kde bychom byli zapsáni oba, něco jako společný účet, existuje něco takového? Případně mi poraďte, kde se zeptat. Děkuji