Re: Zdravotní pojištění
Problém bude asi v tom, že jste po ukončení PP nenahlásil na své ZP, že jste sice skončil PP, ale jste nemocný. Měl jste tam předat kopii začátku neschopenky a pak když jste končil nemoc, jste měl povinnost předat kopii ukončené neschopenky. Takže ve vlastním zájmu dojděte okamžitě na svoji ZP a zkuste se s nimi domluvit, že jste tuto povinnost opomněl sdělit. Uvidíte - neznalost zákona neomlouvá. Zkuste přijít s prosíkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
14. 8. 2018 22:27
Dobrý den, prosím mzdové účetní o radu. Dne 19.12.2017 mi končil pracovní poměr, od 15.12.2017 jsem byl v dočasné pracovní neschopnosti až do března 2018. nyní mi přišlo od VZP vyčíslení nedoplatku na zdravotním pojištění za tyto měsíce + penále. Jsme povinen si platit v době pracovní neschopnosti zdravotní pojištění ?
Děkuji za odpovědi