Chybná mzda

• (neregistrovaný)

15. 8. 2018 14:14

Dobrý den,
    prosím o názor mzdové. Paní mi do mzdy zahrnula 1% z PC auta, které používám. Ovšem tu cenu auta spočetla vyšší, než skutečně je, takže jsem v konci dostal nižší čistou mzdu. Mám nárok požadovat okamžitou opravu, nebo je nějaká zákonná lhůta pro opravu? Nemůžu to nikde dohledat....
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2018 15:55

Líba (neregistrovaný)

Re: Chybná mzda
      Dřív než v nejbližší mzdě to neopraví, ale pokud se jedná o významnou částku, mohl by vám zaměstnavatel rozdíl doplatit formou zálohy a v příští mzdě zúčtovat.

• 16. 8. 2018 8:09

.. (neregistrovaný)

Re: Chybná mzda_vyšší cena auta_1%
      OT. Přemýšlím nad tím, jak se paní účetní mohlo podařit spočítat chybně pořizovací / vstupní / cenu vozidla. Pořizovací cena by měla být již zaevidována v účetnictví firmy, jsou z ní vypočteny odpisy majetku. Plus se k ní pro potřeby výpočtu 1 % vstupní ceny vozidla připočte uplatněný odpočet DPH.

• 16. 8. 2018 8:32

jasná. (neregistrovaný)

A víte, že jsem se nad tím taky pozastavila? Napadlo mě, jestli si tázající někde nepřečetl, že má mít odvody navýšené o 1% PC auta, tak to totiž v dotazu píše a neví, že mu do pořizovací ceny auta musela mzdová účetní započítat i uplatněný odpočet DPH. Takže se domnívá, že má špatně spočítanou mzdu a ve skutečnosti to může být správně.

• 16. 8. 2018 10:14

Líba (neregistrovaný)

Taky mne to napadlo, ale usoudila jsem, že ta mzdová je taková ta děvečka pro všechno, co dělá všechny účetnické práce. Ve velké firmě se asi mzdová k faktuře vůbec nedostane, nic nepočítá a účtuje o tom, co jí finanční účetní předloží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).