Re: Zásoby a vklad podnikatele, prosím
Tedy, abych si nenaběhla - po prvním přečtení příspěvku jsem si myslela, že se jedná o FO vedoucí účto... ono to ale také může být s.r.o. nebo jiná forma PO...
Takže v PO samozřejmě nelze takto účtovat o základním kapitálu. V PO by šlo pouze vyskladnit zboží 501/132 ale jako nedaňový náklad a podnikateli (jednatel? zaměstnanec? společník?) případně dodanit ve mzdě jako nepeněžní příjem...
Já bych dneska asi neměla na nic odpovídat...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 12. 2005 9:23
Prosím účetní, které by mi mohly poradit. Může na konci roku podnikatel snížit zásoby 132, o kterých ví, že je v následujícím roce neprodá a má je víceméně pro svou potřebu, ze svého základního kapitálu 411 za nákupní cenu? Výsledek hospodaření se nezmění. Moc děkuji.