Re: kontrola z FÚ
Víte,slušně jsem požádal o radu,tak nevím,proč se do mě navážite.A věřte,že nejde o pomstu sousedovi,ale o dost smutný příběh jedné mladé maminky,která nalítla podvodníkovi a která hlavně nemá prostředky na to se právně bránit.Ale to není předmětem mého dotazu.
Hezký den.
Re: kontrola z FÚ
já se do vás navážím?
z vašeho dotazu nebylo jasné, koho chcete kontrolovat, zda sebe nebo někoho cizího. mé otázce jste neporozuměl, tak jsem to napsala polopaticky.
Takže nazvěme věci pravými jmény. Požádat o to, aby kohokoliv FÚ zkontroloval, je nesmysl. Vy chcete podat oznámení, že si někdo zaslouží kontrolu, protože podle vás krátí daně. FÚ podání posoudí, zda je relevantní, a kontrolu případně zahájí. Vy se o tom, zda byla kontrola zahájena, a už vůbec ne jak dopadla, nedozvíte. Pokud máte pravdu a daň krátí, a hlavně na to budou důkazy, tak podvodník bude potrestán. Maminka bude stále podvedená.
Re: kontrola z FÚ_ jen OT. ..
OT. Zmatečný dotaz.
Takže se nerozčilujte - protože něco jiného je, pokud u nějakého úřadu či např. u ČSSZ či zdravotní pojišťovny požádá PO či FO o kontrolu vlastního účetnictví (vlastního DE, vlastní evidence,..), nebo pokud o to samé požádá osoba, která je zcela mimo firmu.
Jen si tak říkám, co té "mladé mamince která nalítla podvodníkovi" pomůže, když na něj pošle kontrolu z FÚ? I kdyby tomu "podvodníkovi" vyměřila kontrola z FÚ sankce, které do konce života nesplatí, jak to té "mladé mamince která nalítla podvodníkovi" nahradí to, co mu ona zaplatila? To opravdu není jiná cesta?
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
27. 8. 2018 10:57
Dobrý den,předem se omlouvám,jestli tento dotaz sem nepatří,ale zkusím,jestli by mi někdo neporadil nebo doporučil nějaký odkaz.
Může fyzická osoba požádat o kontrolu z finančního úřadu u osoby samostatně výdělečně činné?
Děkuji Drbohlav