Hlavní navigace

Ukončení pracovní neschopnosti

  • (neregistrovaný)

    27. 8. 2018 13:55

    Dobrý den, setkali jste se, prosím, někdo s tím, že by zaměstnanci byla ukončena pracovní neschopnost a on neodevzdal tiskopis o ukončení zaměstnavateli? Neodevzdal ani žádost o nemocenské. Nekomunikuje,podotýkám, že kromě "hlavy" je zdráv. Slíbil šéfovi minulý týden, že přijde a popovídají si (mezi řečí se zmínil,že neschopenka mu skončila 17.8.2018). Bohužel se opět nezastavil.Takže již 6 neomluvených dní. Zítra budu volat lékařce. Ale jde mi o to, jak udělat výplatu, kdybych neměla žádný doklad o ukončení nemoci, protože nevím, co mi lékařka řekne a zda nám může dát nějaký doklad o ukončení. Zatím se takto ptám dopředu. Děkuji za vaše názory.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 8. 2018 14:01

      Alex.. (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovní neschopnosti
      Dobrý den, zavolala bych na sociálku, jestli odevzdal doklady tam, poprosila bych o kopie, myslím, že už platí, že sociálka musí dát informace zaměstnavateli, jestli je zaměstnanec nemocen.
      Možná předává sám, ale i tak by se měl u Vás nějak omluvit.

    • 27. 8. 2018 14:12

      Fuchsie1 (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovní neschopnosti
      Na sociálku jsem volala, paní mi sice řekla, že má ukončenou neschopnost, ale že to nesmí říkat a doporučila mi právě lékařku. Jenže ta je tam prý jen dopoledne, tak zavolám zase zítra. A s chlapíkem není řeč.dělá u nás půl roku,ale ani jeden měsíc nedělal celý. Buď neschopenku, nebo neplacené volno, když se neomluví ten den, píšeme A, jemu to vůbec nevadí. Vedoucí výroby ho zatím nechce propustit, prý když je zrovna v práci, tak dělá dobře. Ale spolehnutí na něj není. Spoléhá na to, že nejsou lidi. Jsem z toho nervózní, příští sobotu jedu na dovču, chci mít prázdný stůl i hlavu, tak právě zkoumám, co dělat.

    • 27. 8. 2018 14:29

      veronika.ba

      Re: Ukončení pracovní neschopnosti
      Jednou se mi to stalo, pán dostal hned po 14 dnech nemocenské ukončení PP ve zkušební době. Samozřejmě doklady a ukončení PN už mi nedodal, psala jsem na OSSZ dopis, kde jsem vše napsala, jak to bylo + jsem jim odeslala přílohu k žádosti o dávku. Pár týdnů na to mi paní z OSSZ volala, že jim všechny dokumenty předl on osobně. Tím pro mě vše skončilo.

    • 27. 8. 2018 14:32

      Fuchsie1 (neregistrovaný)

      Re: Ukončení pracovní neschopnosti
      No uvidím, co mi řekne doktorka. Ale když jsem dnes mluvila s paní ze sociálky, tak mi neřekla, že by tam od odevzdal papíry, naopak mi právě poradila tu doktorku. No, zatím moc děkuji za reakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).