Re: Poskytnutý finanční dar
S vyjímkou bankovních poplatků neúčtuji nic do nákladů jen na základě bankovního výpisu. Vždy zaeviduji předpis závazku.
Zda je poskytnutý dar daňově uznatelný zohledňuje klient až v Přiznání k dani z příjmů. Účet 543 mám nastavený jako Typ účtu : Nedaňový.
Re: Poskytnutý finanční dar
Předpis eviduji v agendě ostatní závazky 543/379
Platbu podle bankovního výpisu 379/221
Většinou k tomu mám již smlouvu o poskytnutí daru, nebo alespoň nějakou korespondenci (i mailovou) mezi příjemcem daru a mým klientem. Ve Vašem případě bych zatím přiložila mail u kterého by bylo uvedeno, že poskytnutí daru bylo schváleno (např. jednatelem), dne + podpis odpovědné osoby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
3. 9. 2018 13:05
Dobrý den,
z účtu jsme platili finanční dar neziskové organizaci (lékaři bez hranic) pouze na základě emailu. Doklady k darům zasílají až následující rok. Jak si mám finanční dar zaúčtovat?
543/221 - dary daňové účinné nebo nedaňově?
A co si k tomu mám přiložit za doklad, když mi v podstatě zatím nic neposlali? Nebo stačí zaúčtovat z banky rovnou do nákladů (bez dokladu)?
Děkuji za odpovědi.