Re: POHODA a doplatek ZP do min
A nevejde se do kategorie - celodenní péče o děti?
zákon 48/1997 §7/1/k
Re: doplatek min. ZP po rodičovském přís
Rodičovský příspěvek se vyplácí měsíčně a pokud je poslední příspěvek v nižší částce, jak předposlední příspěvek, tak se tyto dva příspěvky slučují (zjednodušeně řečeno, více Zákon č. 117/1995 Sb. § 30 odst. 6). Pak je na zvážení, zda skutečně může být ukončeno pobírání rodičovského příspěvku k 10.9.2018.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-117#cast3
Pokud zaměstnankyně chce, aby jí zaměstnavatel nahlásil na ZP jako osobu, která pobírá rodičovský příspěvek, měla by dle mého názoru předložit zaměstnavateli Oznámení o přiznání dávky státní sociální podpory (RP) a oznámení o zániku nároku.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
6. 9. 2018 10:42
Dobrý den, mám jeden dotaz - přijali jsme do firmy paní na HPP s nástupem 4.9.2018 na zkrácený pracovní úvazek (6 hod./den, tj. 30 hod./týden). Paní mi sdělila, že jí končí rodičovský příspěvek dnem 10.9.2018. Rozumím tomu dobře, že do 10.9.2018 je za ni plátcem pojistného stát a od 11.9.2018 bude třeba jí dopočítávat a odvádět za ni doplatek do minima zdrav.pojištění (tedy aktuálně do částky 1.647,-)? Pokud někdo máte Pohodu, můžete mi, prosím, poradit, jak to tam zadat, aby to sama dopočítávala? Nebo případně jak se to vypočítává, protože tuhle situaci mám poprvé a tady na diskuzi jsem žádný podobný dotaz nenašla. Děkuji předem za radu.