Srážka ze mzdy

• (neregistrovaný)

18. 9. 2018 10:39

Dobrý den, v práci mám podepsanou hmotnou odpovědnost. Každý měsíc máme manko, které je nám sráženo ze mzdy. Ovšem způsobem, že na pásce je např. 20000 mzda, na učet mi dají 10, na ruku 7 a rozdíl 3tis. je údajné manko,
    které ovšem nikde na pásce jako srážka nefiguruje. Zaměstnavatel tvrdi, že je to takto v pořádku. Ptám se tedy, zda ano? Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 9. 2018 10:51

pája

Re: Srážka ze mzdy
      hezky jste to popsala, to se s Vámi zam-tel dohodl, že na účet bude posílat jen část? Pravidla srážek ze mzdy jsou stanovena v ZP, nějaké nedání peněz, že je to na manko, je nesmysl a podraz, porušení zákona a chystání se na průšvih, např. OIP by si smlsnul.

• 18. 9. 2018 11:11

MH (neregistrovaný)

Zaměstnavatel způsob výplaty po mne takto požadoval, část na účet, ,část hotove. Ohradila jsem se,ze pokud mi chtějí něco strhnout, chci to mít v pásce a mít nejaky papír. Můj požadavek je prý nestandardní. Proč myslíte, ,že mi nechce dát srážku do pásky?

• 18. 9. 2018 11:19

pája

vidím to dost jasně, nedá Vám tu částku a protože na pásce máte celou mzdu, tak tím získá hotov é černé prachy.
      Na Vašem místě bych trval na zhasílání celé mzdy na účet, v případě mankqa inven turu, zjištění výše částky, kterou pak po Vám může požadovat. Žádné z ruky do ruky. Pokud se rohodnete, OIP si rád takové lumpárny prověří a ocení.

• 19. 9. 2018 10:49

mirka..p (neregistrovaný)

A Vy podepisujete převzetí hotovosti v jaké částce? Té skutečné, nebo té na výplatní pásce (po odečtení toho, co Vám přijde na účet)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).