Re: Samovyměření DPH - MOC PROSÍM
Fakturace mezi A a B - pokud spadá do CZ-CPA 41-43 - tak RPDP.
Pokud zhotovení spadá do § 48 nebo § 49 ZDPH, tak s 15% samovyměření a následná fakturace s 15% konečnému příjemci.
Takže - uvažujete správně.
Předpokládám, že zařazení do CPZ-CPA a § 48, 49 máte správně.
Mockrát děkuji za odpověď. Ano, zařazeno mám správně. Dodavatelé mi stále vyznačují na daňových dokladech v režimu PDP sazbu 21% - i když jsem je upozorňovala, že to tam vůbec nemají dávat, že tam patří jen "daň odvede zákazník", tak mně těch 21% zmátlo. Zařazení jsem ověřovala a z mé strany je to OK, ale potřebovala jsem se ujistit. Takže ještě jednou díky a krásný zbytek léta přeji.
já bych mezi A a B fakturovala v režimu, ale se samozadaněním 21%, pak až konečnému 15%
Paní Jano N., děkuji za odpověď. Podle čeho usuzujete, že by při samovyměření měla být v tomto případě použita sazba 21%? Z daňových dokladů od dodavatele A pro odběratele B je zřejmé, že se jedná o montážní práce na stavbě pro bydlení dle par. 48 ZDPH. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
19. 9. 2018 10:12
Dobrý den, zadávala jsem dotaz včera večer, možná zapadl, možná nikdo neví. Omlouvám se, zkouším znovu: hledám v historii, ale nenacházím, proto prosím o radu - občan si u stolařské firmy A objednal vestavěný nábytek včetně montáže. Vzhledem k tomu, že firma A nestíhá, zadala výrobu vestavěného nábytku (včetně montáže) stolařské firmě B. Jde mi o fakturaci a samovyměření DPH - firma B vystaví vydanou fakturu firmě A v režimu přenesené daňové povinnosti. Firma A samovyměří daň v sazbě 15% na vstupu i na výstupu a poté vyfakturuje konečnému zákazníkovi s DPH 15%. Uvažuji, prosím, správně? Jde mi o těch 15% u toho samovyměření. Nebo tam má být 21%? Mockrát děkuji za Váš čas a Vaše rady.