Re: Samovyměření DPH - MOC PROSÍM
Fakturace mezi A a B - pokud spadá do CZ-CPA 41-43 - tak RPDP.
Pokud zhotovení spadá do § 48 nebo § 49 ZDPH, tak s 15% samovyměření a následná fakturace s 15% konečnému příjemci.
Takže - uvažujete správně.
Předpokládám, že zařazení do CPZ-CPA a § 48, 49 máte správně.
Mockrát děkuji za odpověď. Ano, zařazeno mám správně. Dodavatelé mi stále vyznačují na daňových dokladech v režimu PDP sazbu 21% - i když jsem je upozorňovala, že to tam vůbec nemají dávat, že tam patří jen "daň odvede zákazník", tak mně těch 21% zmátlo. Zařazení jsem ověřovala a z mé strany je to OK, ale potřebovala jsem se ujistit. Takže ještě jednou díky a krásný zbytek léta přeji.
já bych mezi A a B fakturovala v režimu, ale se samozadaněním 21%, pak až konečnému 15%
Paní Jano N., děkuji za odpověď. Podle čeho usuzujete, že by při samovyměření měla být v tomto případě použita sazba 21%? Z daňových dokladů od dodavatele A pro odběratele B je zřejmé, že se jedná o montážní práce na stavbě pro bydlení dle par. 48 ZDPH. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 9. 2018 10:12
Dobrý den, zadávala jsem dotaz včera večer, možná zapadl, možná nikdo neví. Omlouvám se, zkouším znovu: hledám v historii, ale nenacházím, proto prosím o radu - občan si u stolařské firmy A objednal vestavěný nábytek včetně montáže. Vzhledem k tomu, že firma A nestíhá, zadala výrobu vestavěného nábytku (včetně montáže) stolařské firmě B. Jde mi o fakturaci a samovyměření DPH - firma B vystaví vydanou fakturu firmě A v režimu přenesené daňové povinnosti. Firma A samovyměří daň v sazbě 15% na vstupu i na výstupu a poté vyfakturuje konečnému zákazníkovi s DPH 15%. Uvažuji, prosím, správně? Jde mi o těch 15% u toho samovyměření. Nebo tam má být 21%? Mockrát děkuji za Váš čas a Vaše rady.