Re: OT vyzvednutí dítěte z družiny - GDP
Podle mne je to blbost a u nás ať už v mateřské škole nebo v družinách základních škol jsem o vlivu GDPR na vyzvedávání dětí jak z mateřské školy, tak z družiny neslyšela. Ředitelkou myslíte ředitelku základní školy? Pokud ano, obrátila bych se na zřizovatele školy, případně přímo na pověřence, kterého musí škola mít a ten by měl odpovědět na dotaz, podle jakého zákona a paragrafu se smí děti vydat jenom rodičům a prarodičům. Jméno a kontakt na pověřence musí být zveřejněn na webových stránkách školy.
Re: OT vyzvednutí dítěte z družiny-GDPR
Vyzvedávat dítě může osoba, kterou rodič určí. V tomto omezení není. Problém asi bude v tom, že v osoba uvedená v "papírku" musí souhlasit s tím, že její osobní údaje bude škola evidovat
Podívejte se co k tomu má strýček google, např.
https://www.google.com/search?q=vyzvednut%C3%AD+d%C3%ADt%C4%9Bte+z+dru%C5%BEiny+GDPr&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
........
SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ ze stránek
https://www.klickevzdelani.cz/Management-%C5%A1kol/%C5%98editelna/Mana%C5%BEersk%C3%A9-aktuality/ID/55485/GDPR--vzorove-dokumenty-pro-skoly-a-skolky
........
děkuji za reakce, osoba uvedená v papíru, souhlasí škola bude evidovat její osobní údaje, v tom není problém, problém je v tom, že je to sousedka (minulý rok jsme si tak vyzvedávali děti) a ne manžel, babička, dedeček.
Má škola k dispozici její SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ ?
A co obsahuje ten "papírek", který syn nosí do školy?
Podívejte se na netu na zmocnění, které mají na netu zveřejněné některé školy. Takové zmocnění je předané zástupci školy rodičem a je založené ve škole.
"Zmocnění k jednání a vyzvedávání dítěte ze školní družiny jinou osobou"
Podívejte se, co k vyzvedávání dětí ze školy, družiny uvádí směrnice ředitele školy k vyzvedávání žáka ze základní školy ... vnitřní řád školní družiny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 9. 2018 17:06
dobrý den,
prosím o názor, mám problém s vyzvedávání dítěte z družiny. V minulém roce to bylo tak, že jsem napsala osobu (ne příbuznou), že mi může vyzvednout dítě z družiny a ten den syn donesl papírek do školy, že ho vyzvedne někdo jiný než já nebo manžel, nebyl s tím problém. Teď to nejde, paní ředitelka se odvolává na GDPR, že nemohu uvést jinou osobu z důvodu ochrany osobních údajů. Má na to právo? Podle ní, může dítě vyzvednout: já, manžel, babička, dědeček. Ne teta, příbuzný, natož sousedka... Tím mi způsobila značné problémy, má na to nárok? děkuji za vaše názory, popř. jak se bránit.
děkuji