Re: ČSSZ v postavení správce daně
Nejste sám, kdo u svých klientů toto řeší
Něco jsem Vám k danému problému našla na netu
.........................
Generální finanční ředitelství
Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1
Odbor vymáhání
INTERNÍ SDĚLENÍ Č. j.: 135374/17/7700-30133-703692
Všem finančním úřadům
Odvolacímu finančnímu ředitelství
Zasláno pouze elektronicky
Postavení správce daně ve vazbě na použití přeplatku při správě daní
poslední odstavec sdělení
Je-li orgán sociálního zabezpečení jakožto orgán veřejné moci na základě zvláštního zákona zmocněn k vedení exekuce (exekuční správní orgán), pak se při exekuci, vybírání a evidenci peněžitých plnění dostává do postavení správce daně. Uplatní se proto i postup podle § 154 odst. 4 daňového řádu, případně dle § 155 odst. 1 téhož zákona, vztahující se k použití přeplatku u orgánu Finanční správy ČR na úhradu nedoplatku u jiného správce daně a naopak.
elektronicky podepsáno ředitelem odboru 12.12.2017
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-jine/135374_17_Spravce-dane-a-preplatek.pdf
.........................
Re: ČSSZ v postavení správce daně
Díky za informaci, je to pro mě, přiznám se nové. A je to dost děsné. Klienti by si měli hlídat DS, ale víte jak to asi je.. Jednalo se o částku necelých 10000,-Kč. ZP a SP exekučně obestavují účet už od částek nad tři tisíce. Jiní klienti dluží opravdu dost peněz a nic se relativně neděje. Každopádně ještě jednou děkuji a přeji dobrou noc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 9. 2018 20:59
Dobrý večer,
možná jsem něco "zaspal" v této veselé době, ale dnes jsem dostal na stůl "vyrozumění o převedení přeplatku" - jedná se o nadměrný odpočet DPH jednoho mého klienta za červenec 2018. Tento přeplatek se převádí na dedoplatek evidovaný u OSSZ. Omlouvám se, tuto práci dělám opravdu dlouho a zítra zavolám paní správcové o bližší informace, ale za svojí praxi jsem podobný převod mezi FÚ a OSSZ ještě neviděl. Jedná se o standartní postup ? Děkuji za reakce.