Re: Nástup na mateřskou - konec PP
Pokud splní podmínky pro PPM - tak vyplníte přílohu k žádosti o dávku - PPM a pošlete na OSSZ.
Hlášení na ZP - proč to chce po Vás? Neměla by jí to potvrdit spíš sociálka? Od nich dostává dávku, u Vás už nepracuje.
(stejně jako nemocenskou po ukončení PP si má hlásit zaměstnanec sám na své ZP)
Re: Nástup na mateřskou - konec PP
Ale ona na mateřskou dovolenou nenastoupila. Takže ji potvrzení o tom, že nastoupila na mateřskou dovolenou (volno u zaměstnavatele - žádného zaměstnavatele nemá) vystavit nemůžete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
27. 9. 2018 9:19
Zdravím, zaměstnankyně byla na neschopence asi 2 měsíce, pracovní smlouvu měla uzavřenou na dobu určitou do 31.8.2018, které jí také skončila. Neschopenku měla do 20.9.2018 a na mateřskou nastoupila 21.9.2018. K 31.8.2018 jsem jí udělala normálně odhlášku na sociálce i na zdravotní pojišťovně. Mateřská se jí bude hlásit normálně od nás, program mi to nejspíše již nevygeneruje, tak jí výdělky na sociálku dopočítám ručně. Dnes za mnou přišla, že potřebuje potvrzení na zdravotní pojišťovnu, že nastoupila na mateřskou dovolenou. Mám jí dát do ruky normálně jen napsanou tuto informaci od zaměstnavatele nebo musím udělat já na formuláři hromadné oznámení, ale už ji nemám v systému. Prosím poradí mi někdo jaký je správný postup? Děkuji.