Exekuce - Usnesení Okresního soudu
-
Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
-
Re: Exekuce - Usnesení Okresního soudu
Nevím přesně, co máte v ruce, ale pokud na dotyčného zaměstnance přišel do zaměstnání exekuční příkaz srážkami ze mzdy a jiných příjmů, tak tuto exekuci u dotyčného zaevidujete, tj. dáte jí pořadí podle data doručení prvnímu plátci. A podle toho budete srážet a pokud máte nabytí právní moci, tak i odesílat, nebo pokud nabytí ještě není, tak srážky deponovat. Pokud má pozdější pořadí a před ní jsou jiné exekuce, tak se srážet nebude. -
Ivanka K. (neregistrovaný) 77.242.90.---
Děkuju za upřesnění.
Stačí mi jako nabytí právní moci uvedení v Usnesení soudního exekutora: "... Exek.příkaz č.j. ..... ze dne ......, který nabyl právní moci dne 29. 8. 2016 ...." ? Nemám exek.příkaz, jen usnesení. Mám tedy čekat na samostatný doklad Exek.příkaz a samostatný doklad Nabytí právní moci? Děkuju, nějak se v tom ztrácím. -
... (neregistrovaný) 185.16.181.---
Pokud vám přišlo usnesení o pokračování ve srážkách ze mzdy, potom na právní moc již nečekáte, exekuční příkaz čj...., jak sama píšete, již v právní moci je. Zároveň exepříkaz již má své pořadí - měla jste se o něm dozvědět z potvrzení o zaměstnání vydaném minulým zaměstnavatelem.
Dále u nás najdete
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
1. 10. 2018 14:23
Dobrý den, zapisuje se do soupisu exekucí doklad od OS - Usnesení, zde uveden oprávněný GE Money Multiservis, zastoupené JUDr ......., proti povinnému .... o povolení exekuce. Vpravo nahoře je uvedeno číslo jednací ve tvaru 48 EXE ...... - čili můžu dohledat exek. kancelář.
Nevím, zda mám zapsat do soupisu exekucí nebo čekat na doklady od Exekuční kanceláře. Děkuju!