Re:Daň z nemovitých věcí_pronajatý pozem
Dobrý den,
pokud spadáte mezi osoby, uvedené v § 3 odst. 3) písm. b) zákona č. 338/1992 Sb., Zákon o dani z nemovitých věcí (§ zkopírován níže), tak máte povinnost daň z nemovitých věcí platit. A také máte povinnosti ohledně podání Přiznání k této dani. Tato povinnost je tzv. "ze zákona". Nemusí být uvedena v nájemní smlouvě. Platit budete daň z nemovitých věcí přímo Finančnímu úřadu.
......................
Zákon č. 338/1992 Sb. o dani z nemovitých věcí
§ 3 Poplatníci daně
(3) Poplatníkem daně z pozemků je vždy nájemce nebo pachtýř u pronajatého nebo propachtovaného pozemku, je-li
a) evidovaný v katastru nemovitostí zjednodušeným způsobem,
b) s ním příslušný hospodařit Státní pozemkový úřad nebo Správa státních hmotných rezerv, nebo
c) převedený na základě rozhodnutí o privatizaci na Ministerstvo financí.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-338
......................
Další informace k této dani:
http://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-nemovitych-veci
......................
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
4. 10. 2018 5:53
Jsem důchodce FO je mi 80let.
Mám nájemní smlouvu s Pozemkovým fondem České republiky na pozemek do užívání za účelem : přístup k nemovitosti ve vlastnictví nájemce.
Finanční úřad mne žádá o doplacení daně z pronajaté nemovitosti ale v nájemní smlouvě mám jen roční nájemné 200 Kč které platím a o dani ve smlouvě není zmínka. Pozemek je stále ve vlastnictví Pozemkového fondu České republiky.
Kouřil Karel