Ukončení HPP po rodič. dovolené

• 8. 10. 2018 16:24

Dobrý den, měla bych dotaz, zaměstnankyně ukončila prac.poměr v den, kdy ji skončila rodičovská dovolená ve věku 3 let dítěte, což bylo v půlce září. Jak je to, prosím, s nárokem na dovolenou za rok 2019? Roční nárok dovolené je 20 dní. Má nárok na celých 20 dní?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2018 16:40

Kara

Re: Ukončení HPP po rodič. dovolené
      Spíš se ptáte na nárok za letošní rok, tj. za rok 2018, ne? Rok 2019 teprve bude. Co se týká roku 2018, tak jí nárok na dovolenou nevznikl (jestli teda byla na RD letos celou dobu), protože doba rodičovské dovolené se pro určení nároku na řádnou dovolenou nepovažuje za dobu odpracovanou. Jestli byla na RD i v roce 2017, tak také nic za rok 2017. Totéž za rok 2016.

• 8. 10. 2018 16:41

Líba (neregistrovaný)

Asi máte na mysli nárok na dovolenou za rok, kdy byla na mateřské dovolené, tedy rok 2015, protože za dobu, kdy čerpá rodičovskou dovolenou, nárok nevzniká. Natož za rok 2019. Ten teprve bude.

Pokud jí nějaká dovolená z minula zbyla, dostane ji ve výplatě za září proplacenou.

• 8. 10. 2018 16:58

maciiiiik

Ano, omlouvám se, rok 2018, nevím, kde jsem přišla na rok 2019. Na RD je od r. 2016 a řádnou dovolenou za rok 2015 a 2016 vyčerpala následně ihned po mateřské dovolené, tedy žádná dovolená z minulých let nezbyla. Já jsem si to myslela, že žádný nárok mít nebude, ale software mi to spočetl jinak, budu se muset obrátit na podporu softwaru, kde jsem, co zadala špatně.
      Děkuji moc oběma za odpovědi.

• 8. 10. 2018 18:27

dann (neregistrovaný)

Jestliže skončila pracovní poměr v září, tak by jí ani kdyby chodila do práce, nemohl vzniknout nárok na 20 dní, protože pracovní poměr netrvá celý rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).