Re: Daňově uznatelný výdaj
myslím, že jednoduše.Za prvé, budete fotit akce pořádané pro klienty v hospodě a dávat jim na památku fotky(ne prodávat)-jak Vám je zaplatí a kolik jich bude, to záleží na Vás, doporučuji schovávat záznamy digit.a pár fotek, za další by šlo fotit prostory a uveřejňovat na WWW.nebo ve vývěsce na ulici nebo jinde jako reklamu.To by FÚ vzal, ale rádi vidí, když se daň.poplatník přizná, že si udělal pár forek i pro sebe a do nákladů dá třeba 80% ceny.
Díky za radu. Ještě prosím poraďte jak to mám udělat s DPH. Jsem totiž plátce. Mám si ji uplatnit na vstupu v poměrné části dejme tomu k těm 80%. Nebo mám na to zapomenout a dát 80% z celkové částky (včetně DPH) do výdajů a DPH nenárokovat? Teď jsem se do toho dost dobře zamotal. Prosím rozmotejte mě. Díky
Jardo, ten fotoaparát zřejmě nezdůvodníte.
Fotoaparát - slouží k získání a udržení příjmů? Tuhle podobnou otázku Vám FÚ položí.
Jedině že by jste s ním fotil různé akce pořádané ve Vaší restauraci, ale to by měl být zase na druhé straně příjem z této služby.
Možná se k tomu ještě někdo vyjádří.
Foťák v hospodě bych si taky neriskla, možná fotografie z různých
akcí, které využijete pro reklamní účely, např. inzerce v novinách nebo na Webu? Dále máte ještě jeden, abyste mohl říkat : tento je můj soukromý a tento používám pro podnikání?? Při této variantě bude chtít Fú doložit důkaz. Také záleží na ceně toho foťáku. 4 000 nebo 60 000 ???. Také si možná vytváříte katalog známých nebo slavných lidí, kteří Vaši restauraci navštívili...
Ale celkové rezumé - jako účetní bych to svému klientovi nedoporučila, důkazní břemeno a ukecávací schopnosti na Fú jsou totiž na Vás
Díky za názory. Foťáky mám dva. Tenhle stál 10000. Zaujal mě předešlý názor uplatnit daňově 80%. Teď se právě chystám použít foťák při vánoční akci jedné firmy. Fotky jim vypálím na CD a předám zdarma, nebo jim je zašlu mailem. Pokud má ještě někdo další nápad. Uvítám ho. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 12. 2005 14:15
Hezký den, mám jeden dotaz (asi hloupý). Provozuji restauraci a vedu DE. Chtěl bych si dát do daňově uznatelných výdajů dig. foťák. Zatím vůbec nevím jak bych to mohl zdůvodnit. Nemáte někdo nápad jak by se mohl foťák uplatnit v hospodě? Uvítám každý nápad. Díky