Re: kdy z DE na PÚ
=========================================
Lena Vám bohužel neradí správně. Díky překročení obratu 15 mil. Kč v roce 2004 jste se stala v roce 2005 účetní jednotkou. Viz ZÚ § 1/2/e. Ustanovení § 4/3 Vám ukládá k 1. 1. 2006 přejít na PÚ bez ohledu na výši obratu roku 2005. PÚ se podle ustanovení ZÚ § 4/7 se PÚ nezbavíte v příších 5 letech. Případná "děkovná" sdělení adresujte našim zákonodárcům, kteří takovéto nesmysly schvalují.
=========================================
Re: kdy z DE na PÚ
>>>V roce 2004 jsem měla jako fyzická osoba obrat přes
>>>15
>>>milionů. V roce 2005 budu mít obrat přibližně 5
>>>milionů = pod hranicí 15 milionů. Mám povinnost
>>>přejít
>>>na
>>>PÚ? A od kdy?
>>
>>Nikam nepřecházejte neboť nemusíte
>=========================================
>Lena Vám bohužel neradí správně. Díky překročení
>obratu 15 mil. Kč v roce 2004 jste se stala v roce 2005
>účetní jednotkou. Viz ZÚ § 1/2/e. Ustanovení § 4/3 Vám
>ukládá k 1. 1. 2006 přejít na PÚ bez ohledu na výši
>obratu roku 2005. PÚ se podle ustanovení ZÚ § 4/7 se PÚ
>nezbavíte v příších 5 letech. Případná "děkovná" sdělení
>adresujte našim zákonodárcům, kteří takovéto nesmysly
>schvalují.
>=========================================Bohužel, dle mého názoru je to tak. Rozhoduje (momentálně)
obrat roku 2004. Akorát se ještě přeme, čím se rozumí obrat ???
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 12. 2005 14:22
V roce 2004 jsem měla jako fyzická osoba obrat přes 15 milionů. V roce 2005 budu mít obrat přibližně 5 milionů = pod hranicí 15 milionů. Mám povinnost přejít na PÚ? A od kdy?