Hlavní navigace

Výplata nemocenské při zrušení PP ve ZD

  • (neregistrovaný)

    9. 10. 2018 15:53

    Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Od 2.5.2017 jsem pracovala pro spolecnost Telia pro dodavatele energii, po urcite době postoupite až přímo pod firmu dodavetele. Tedy u telie jsem skončila k 31.8.2018 a od 1.9.2018 jsem přímo pod firmou dodavatele, ale smlouvu jsem dostala s 3 měsíční zkušební dobou. Jenže jsem otěhotněla, a od dnes 9.10.2018 jsem dostala neschopenku. Již jsem byla informována, ze mi nejspíš PP bude zrušen. Budu mit až do mateřské nárok pobirat nemocenské davky? Listky na peníze budu zasilat kam prosím? Termin porodu mám 17.4. Na mateřskou bych dosáhnout měla? Ještě bych jen se chtěla zeptat, slyšela jsem někde, že když jsem ve zkušební době na neschopence těhotná, tak SSZ dává prověřit zda nedoslo k nezákonné činnosti, jako že jsem se nechala zamestnat, jen abych mohla pobírat nemocenské dávky. Ale tak to není, pracuji od roku 2011. Děkuji za případnou odpověď a radu.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 10. 2018 6:15

      jasná. (neregistrovaný)

      Re: Výplata nemocenské při zrušení PP ve
      Zatím to jsou jenom úvahy, nevíte určitě jestli PP bude ukončen. Pokud ano, pak dejte dotaz znovu a pak vám na něj odpovíme.

    • 10. 10. 2018 8:27

      Verush5 (neregistrovaný)

      Re: Výplata nemocenské při zrušení PP ve
      Já to právě potřebuji vědět, abych věděla zda mám neschopenku ukončit a i přes silné nevolnosti se vrátit do práce? Úvaha to není, vim že když zůstanu na neschopence PP mi zrusi. Proto potřebuji vědět, zda budu mit nějaké peníze zda dosáhnu na mateřskou. Děkuji

    • 10. 10. 2018 8:54

      Maxx (neregistrovaný)

      Re: Výplata nemocenské při zrušení PP ve
      https://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davky/penezita-pomoc-v-materstvi.htm

      Podrobně prostudujte nárok na PPM - z odkazu výše. Spočítejte pojištěné dny a ochrannou lhůtu. Z toho poznáte, jestli budete mít nárok na PPM.

      Na nemocenskou nárok máte, i kdyby Vám PP zrušili.
      Pokud nebude nárok na PPM, tak neschopenka může trvat až do konce šestinedělí. Pak bude nárok na rodičovský příspěvek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).