Re: Odpočet úroků - zaměstnavatel nebo s
§15 odst 7 zákona o dani z příjmu říká: Od základu daně se odečte částka, která se rovná úrokům zaplacenám ve zdaňovacím období z úvěru ze stavebního spoření, úrokům z hypotečního úvěru poskytnutého bankou nebo pobočkou zahraniční banky, sníženým o státní přízpěvek poskytnutý dle zvláštního předpisu, jakož i úvěru poskytnutého stavební spořitelnou, bankou, nebo pobočkou zahraniční banky v souvislosti s úvěrem ze stavebního spoření, nebo s hypotečním úvěrem, a použitým na financování bytových potřeb...
Z toho vyplývá, že máte nárok na odpočet úroků. Po zkušenostech, které mám, je výhodnější uplatnit zaplacené úroky za celý rok najednou a sám. Předpis předpokládaných úroků, který potřebuje mzdová účtárna totiž většinou nesouhlasí se skutečně zaplacenými úroky, a ty se pak musí zpětně dodanit. Petr Smutný
Re: Odpočet úroků - zaměstnavatel nebo s
Pan Smutný odpovídá pouze na dotaz, jestli má osoba nárok /to ale víte sama, z dotazu to vyplývá/.
A správná odpověď na dotaz "Je možno odečíst si od základu daně úroky z hypotečního úvěru v práci - tedy zaměstnavatelem?" je ne, pouze ve Vašem daňovém přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 12. 2005 15:02
Je možno odečíst si od základu daně úroky z hypotečního úvěru v práci - tedy zaměstnavatelem, nebo je to podmíněno, jak mi říká mzdová účetní tím, že ona to provádí pouze pokud jde o úvěr ze stavebního spoření. Musím si tedy tzv. "daně" udělat sama?
Já mám normální úvěr na byt u banky - není stav.spoření. Děkuji za odpověď