Re: Příchod kontroli pracovní neschopnos
Neschopenku ukončuje lékař, ne pacient. Nevíme, co napsal lékař tazatele v neschopence do "kolonky" Neschopen práce do.
Setkávám se s tím, že zaměstnanci si pořádně neprectou, co je v dokladu uvedeno a myslí si, že uvedené datum je datum, od kdy jsou schopni práce. Přitom je to poslední den pracovní neschopnosti.
Takže v tomto případě, pokud bych neviděla ukončení neschopenky "na vlastní oči", bych si nedovolila radit, co dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 10. 2018 12:36
Ahoj lidi :) . Ukončil jsem neschopenku 9.10 a kontaktoval jsem zaměstnavatele ze jsem uschopnen . 10.10 jsem nastupoval do prace na 12h noční směnu . Mam ve zviku jsi brat spunty do uší před noční smnenou a bych jse vyspal . O co jde ? Dne 10.10 mne vden nastupu do zamnestnani přišla kontrola a ja ji neslyšel kvuli spanku a spuntum v uších . Bohužel my dnes přišlo vyjádření že mne kontrola v den nastupu do prace nezastihla doma a ze my rusi narok na vyplacení nemocenské. XD ja naštěstí mam kopiji ukončení neschopenky tak snad to celé objasním . Ale je tohle vůbec možné ???