Re: Potvrzeni o zaměstnání_vydani
Vydání Potvrzení o zaměstnání poslední den pracovního poměru - OK
Nelze vydat dříve, co kdyby zaměstnavateli ještě "přistála" do datové schránky např. na Vaši mzdu nějaká exekuce.
Vydání Potvrzení o zaměstnání "až po skončení nemoci" v případě, že pracovní neschopnost bude ukončena po datu skončení pracovního poměru - není správné
Už hodně let se údaje o trvání nemoci do Potvrzení o zaměstnání neuvádí, pro zadržování není důvod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 10. 2018 8:29
dobrý den,
končím v zaměstnaní 31.10. a nyní čerpám dovolenou v současném zaměstnání a zároveň nastupuji v do nového zaměstnání 15.10., v zaměstnaní, kde jsem zaměstnaná mi zápočtový list dají přesně 31.10. a musím si pro něho dojít. Zásadně neposílají poštou a dřív mi ho nevydají, vysvětili mi to tak, že kdybych byla nemocná, tak mi ho můžou dát až po skončení nemoci. Nějak se mi to nezdá. PP v končí uplynutí doby určitě dne 31.10.. V novém zaměstnání toho 31.10. půjdu dříve a pojedu to si vyzvednout zápočtový list, s tím, že si to musím nadpracovat (což chápu), navíc je to úplně někde jinde, tak mi to komplikují a myslím zbytečně. děkuji za názory