Re: Materska dovolená
>Dobrý den, jsem na MD a budu prechazet na RD, na ÚP
>jsem říkala, že chci nejdříve po MD vyčerpat dovolenou
>ze zaměstnání a až poté nastoupit na RD, tam mě
>informovovali, ze na RD mám nastoupit hned po MD a zároveň
>čerpat dovolenou. Je to možné?
Ne, není možné. Možná jste špatně pochopila. Můžete souběžně pobírat rodičovský příspěvek (ne rodičovskou dovolenou, to je volno u zaměstnavatele) a u zaměstnavatele čerpat řádnou dovolenou.
>A dopis zaměstnavateli, že mi končí MD dne 21.11. a na
>RD nastupuji 1.12., po ukončení MD prosím o čerpání
>dovolené za celý rok? Nebo jak formulovat? Děkuji
Napište, že žádáte po ukončení mateřské dovolené o čerpání řádné dovolené. Nepište tam žádná data, protože jak vidím, máte v tom trochu chaos. Pokud chcete do zaměstnání nastoupit dříve než ve 3 letech dítěte, tak to do této žádosti taky napište.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2018 6:34
Dobrý den, jsem na MD a budu prechazet na RD, na ÚP jsem říkala, že chci nejdříve po MD vyčerpat dovolenou ze zaměstnání a až poté nastoupit na RD, tam mě informovovali, ze na RD mám nastoupit hned po MD a zároveň čerpat dovolenou. Je to možné?
A dopis zaměstnavateli, že mi končí MD dne 21.11. a na RD nastupuji 1.12., po ukončení MD prosím o čerpání dovolené za celý rok? Nebo jak formulovat? Děkuji