Re: Prodej bytu
předepsala bych až datem vyrozumění z katastru, čili v 2019. Ještě se zeptám jestli nemáte zkušenost, my jako sro jsme prodali byt a po dobu jeho vlastnictví jsme platili do fondu oprav, to jsem dávala na 314 s tím, že jednou za rok jsem z toho odepsala co SVJ utratilo během roku. Nyní při prodeji - v kupní smlouvě fond oprav neřeší nevím jak s fondem. Ve smlouvě žádné vypořádání zmíněné není, ale co jsem četla, tak fond nelze vrátit, ale přechází dle zákona na nového vlastníka. Dala bych ke dni prodeji zbytek fondu na 548/314 a tím bych ho vyrušila. Myslíte, že lze takto postupovat a je to daňové účinné, když ve smlouvě není sjednaná částka za fond, tak že bych měla k tomu zjevně příjem? Děkuji za radu Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Na ministerstvo dopravy míří expert ze Slovenska. Jejich vlaky jsou terčem vtipů
Proč je vánoční reklama na Kofolu tak oblíbená? Protože se v ní krade
Brýle jako šperk, ne kompenzační pomůcka. Pavel prodává unikátní design
Příspěvky na sítě vytvořené pomocí AI? Jejich záplava začíná být docela otravná
Práce kvapná… Schillerová a spol. zapomněli u snížení záloh na OSVČ s paušální daní
Další změny v pracovnělékařských prohlídkách od 1. ledna 2026
22. 10. 2018 13:43
Dobrý den, jsme a.s. a prodáváme byt jeho nájemníkovi (soukromá osoba), prosím o radu jak správně účtovat? Je sepsaná smlouva - zaúčtováno 315/641 ke dni sepsání smlouvy, na úhradu kupní ceny si nájemník vyřizuje úvěr, takže je domluveno, že bude dáno na katastr k přepisu až v roce 2019. Jak prosím účtovat vyřazení bytu ? Když jsme prodávali jiný byt byl přepsán na nového vlastníka ten samý rok jak byla sepsaná kupní smlouva, tak jsme zaúčtovali ke dni nabytí právní moci rozhodnutí o vkladu na katastru 541/081 a 081/021, ale u tohoto bytu nastane rozhodnutí o vkladu až v roce 2019. Moc prosím jak zaúčtovat? Moc předem děkuji za radu.