Re: odpisy
Jedná se mi o to, že provádíme odvod z odpisů do rozpočtu zřizovatele. Podle odpisového plánu zaúčtujeme odpisy a provedeme odvod, nyní nás zřizovatel tlačí k tomu, že potřebuje fin.prostředky dříve. Taky se mi do toho nechce, co když odepíši např. nějaký předmět a 20. prosince ho někdo odcizí. Chtějí na mně hlavně dokázat záležitost zákonem, paragrafem. Proto jsem se hlavně ptala. Jinak děkuji.
Re: odpisy
xxxxxxxx
To mě mrzí, to mne nenapadlo. Možná by se dalo uplatnit ustanovení §26 zák. o daních z příjmů, odst. 6 - odpis ve výši ročniho odpisu vypočteného podle §31 a 32 lze uplatnit z hm. majetku evidovaného u poplatníka ke konci příslušného zdaň. období.... možná je něco v zák. o rozpočtových pravidlech, ten tu bohužel nemám - jsem týden u své dcery, anebo ještě něco najít ve Standardech...jo, a pokud máte odpisový plán, tak ho určitě zřizovatel schvaloval, nebo ne? No,jestli je to jako u nás, tak asi nebudete mít od nikoho ani čárečku, že jste mu ho předali ke schválení. I zřizovatel PO, u které pracuji, mi způsobuje soustavnou "alergii", co se týče účetnictví...pokud chci, aby se mi k něčemu písemně vyjádřil, tak to většinou po půlroce zabalím....
Třeba se ještě někdo přidá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 12. 2005 9:31
Jsme příspěvková organizace. Ve schváleném odpisovém plánu máme stanoveno, že odpisujeme čtvrtletně ke dni mezitimní závěrky. je možné účtování odpisů posunout např. na 15.12. nebo musí být odpisy účtovány vždy k poslednímu dni v měsíci?