Hlavní navigace

Elektronické odesílání neschopenek

• (neregistrovaný)

25. 10. 2018 11:04

Dobrý den,
    prosím o radu. Program mi vygeneruje žádost k nemocenské s nabídkou na odeslání elektroniky. Ráda bych toto využila, ale nevím jak s papírovou neschopenkou od lékaře. Stačí oskenovat a poslat taky elektronicky nebo se musí posílat originál poštou ??
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2018 11:17

., (neregistrovaný)

Re: Elektronické odesílání neschopenek
      děkuji za rychlou odpověď. tajně jsem doufala, že si v dnešní elektronické době ušetřím cestu na poštu...:-(

• 25. 10. 2018 13:48

iva. (neregistrovaný)

Re: Elektronické odesílání neschopenek
      Já doufám už pár let.
      Ušetříme si cestu až ve chvíli, kdy bude plně fungovat e-neschopenka a zaměstnavatel bude údaje získávat z portálu ČSSZ.
      Jenže tomu donekonečna brání různá lobby - například podložená věkem praktických lékařů, kteří "prý jsou staří a neumějí pracovat s PC" ... ještě že v tom věku dokážou píchnout injekci. Konec legrace.
      Když se zavedlo elektronické podání Přílohy k žádosti o Nemocenské, byla jsem ta, která striktně všechno co šlo, posílala elektronicky (jsem doteď). Ale potýkám se s tím, že úřednice na OSSZ "nevědí kam kliknout" aby Přílohu viděly, nedejbože snad když je to pracovní úraz a je k té Příloze přiložený ještě sken Záznamu o pracovním úrazu. To už je na ně moc ... teda jen na některých pracovištích, abych neházela všechny do jednoho pytle.
      Řešila jsem několikrát s technickou podporou OSSZ jak je možné, že mám zprávu z e-podatelny, že listina byla přijata, byl jí přidělen identifikátor, vidí ji v jejich systému pracovník technické podpory, ale úřednice ji nevidí. Vyřešilo se to konstatováním, že chyba je mezi klávesnicí a židlí - úřednice netušila kam má kliknout, aby to viděla, protože "dycky přece dostává do ruky papír".
      Achjo. Hezký předpředvíkendový den všem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).