Re: Elektronické odesílání neschopenek
děkuji za rychlou odpověď. tajně jsem doufala, že si v dnešní elektronické době ušetřím cestu na poštu...:-(
Re: Elektronické odesílání neschopenek
Já doufám už pár let.
Ušetříme si cestu až ve chvíli, kdy bude plně fungovat e-neschopenka a zaměstnavatel bude údaje získávat z portálu ČSSZ.
Jenže tomu donekonečna brání různá lobby - například podložená věkem praktických lékařů, kteří "prý jsou staří a neumějí pracovat s PC" ... ještě že v tom věku dokážou píchnout injekci. Konec legrace.
Když se zavedlo elektronické podání Přílohy k žádosti o Nemocenské, byla jsem ta, která striktně všechno co šlo, posílala elektronicky (jsem doteď). Ale potýkám se s tím, že úřednice na OSSZ "nevědí kam kliknout" aby Přílohu viděly, nedejbože snad když je to pracovní úraz a je k té Příloze přiložený ještě sken Záznamu o pracovním úrazu. To už je na ně moc ... teda jen na některých pracovištích, abych neházela všechny do jednoho pytle.
Řešila jsem několikrát s technickou podporou OSSZ jak je možné, že mám zprávu z e-podatelny, že listina byla přijata, byl jí přidělen identifikátor, vidí ji v jejich systému pracovník technické podpory, ale úřednice ji nevidí. Vyřešilo se to konstatováním, že chyba je mezi klávesnicí a židlí - úřednice netušila kam má kliknout, aby to viděla, protože "dycky přece dostává do ruky papír".
Achjo. Hezký předpředvíkendový den všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 10. 2018 11:04
Dobrý den,
prosím o radu. Program mi vygeneruje žádost k nemocenské s nabídkou na odeslání elektroniky. Ráda bych toto využila, ale nevím jak s papírovou neschopenkou od lékaře. Stačí oskenovat a poslat taky elektronicky nebo se musí posílat originál poštou ??
děkuji