Re: Paušál na auto v DPPO - mimořádné
To není jízlivá otázka, to je otázka naprosto k věci.
Protože u právnické osoby je úmrtí nějaké fyzické osoby, co se týká paušálního výdaje na dopravu, dle mého názoru irelevantní.
Opravdu? Proč myslíte? Když přece zemře společník, tak se musí do dědického vypořádání udělat i přiznání k DPPO, což znamená, že musí být mimořádné daňové přiznání a proto se musí udělat i paušální výdaj na auto, jinak bude zisk příliš vysoký a nebude to správně (nevyužívají PHM ani parkovné). Omlouvám se tedy - myslela jsem, že je to jízlivá odpověď. Promiňte, jsem moc ráda, že se mnou o tom diskutejete! Děkuji
Ne. Dědic zdědí obchodní podíl nebo, pokud je to zakázano, nárok na vypořádací podíl. Ocenění se provádí podle §36 zákona o obchodních korporacích, zhruba to znamená, že účetní udělá ke dni úmrtí mezitimní účetní závěrku podle zákona o účetnictví. Zisk sníží "spotřebovaný" paušál na auto, můžete ho spočítat na měsíce i dny.
Děkuji, Vy jste mi to potvrdil, co jsem si myslela. Jen jsem netušila, že je to pouze ocenění. Měla jsem za to, že se musí udělat i přiznání k DPPO (beru to zase z hlediska toho notáře, který vypočítá svůj podíl dle toho, kolik dědicové zdědí. Což bez řádného přiznání k DPPO mi nepřišlo možné). Je to tedy tak, že udělám pouze mezitimní závěrku a přiznání sestavovat nebudu? Pročtu ještě Váš uvedený zákon - snad mě to trošku více nakopne. Děkuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 10. 2018 12:58
Dobrý den,
prosím pokud děláte přiznání k DPPO za firmu kvůli úmrtí, tak do ř. 160 (paušál na auto) dáte celou částku 60 tisíc nebo pouze poměrem. Pokud poměrem, tak za měsíce nebo i za dny?
Např. úmrtí 15.8., tak paušál 5.000 krát 7,5 nebo 7 nebo 8, nebo celou částku 60 tisíc?
Moc děkuji