Re: Nepřednostní pohledávky - poměr
Pokud vámi uvedená data jsou data doručení prvnímu plátci mzdy, tak platíte zatím jen na první dvě. První třetinu + částku zabavitelnou bez omezení. Dělíte poměrem k výši dluhu. Počítejte přes procenta. Pokud chcete, napište současnou výši dluhů, někdo se vám na to mrkne, jestli to počítáte dobře.
Paní Líbo, Vy jste úžasná!!! Moc Vám děkuji! Ano, uvedená data jsou data doručení prvnímu plátci mzdy. To procentní dělení mě fakt zmátlo.
1. dluh je 22.603,27 Kč a druhý je 189.884,47 Kč. Zeptám se, jestli jsem tedy správně pochopila, že výpočet bude takový:
Částka ke sražení/(22.603,27+189.884,47) = Y
1. srážka: 22.603,27 x Y
2. srážka: 189.884,47 x Y
Doufám, že to bude správně - dělám to poprvé a je to fakt na delší studium :-D.
A děkuji ještě jednou!!!!
Už jsem tu několikrát vysvětlovala, jak se sráží poměrnou výši. https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1592034
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 10. 2018 9:31
Dobrý den,
prosím jen pro info: Přišly mi ve stejný den 3 exekuce (všechny nepřednostní).
1. nepřednostní 6.2.2017
2. nepřednostní 6.2.2017
3. nepřednostní 9.7.2018
Budu srážet jen ty první 2 a to poměrem 50:50? Nebo prosím poradíte mi? Vším jsem se prokousala, jen ten poměr úplně nechápu...
Děkuji moc, pokud mi někdo poradíte