Nemocenská pokračování

• (neregistrovaný)

31. 10. 2018 8:45

Dobrý den chci se zeptat jak to je s nemocenskou když mám nemocenskou vystavenou z gynekologie a ted mě chytli šíleně záda může se pokračovat na stejný lístek děkuji Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2018 9:06

jasná. (neregistrovaný)

Re: nemocenská pokračování
      Budete léčena u jiného lékaře, ten vám vystaví novou nemocenskou. Aby jste se vyhnula opět prvním třem dnům neplaceným, musí nemocenské na sebe bezprostředně navazovat. Příklad: pokud bude první nemoc ukončena v pátek a druhá začne v pondělí, měla byste opět první 3 dny neplacené. První nemoc by musela být ukončena nedělí a druhá začínat v pondělí, aby se to bralo jako jedna nemoc a bylo to pro vás co nejlépe placeno.

• 31. 10. 2018 9:24

xJ (neregistrovaný)

Je opravdu možné, aby pacient měl vystaveno několik pracovních neschopností současně? Aby jedna neschopenka byla vystavena např. na chřipku, další na zlomenou nohu a třetí na komplikace v těhotenství?
      Nemyslím tím samozřejmě vystavení PN pro více zaměstnavatelů.

• 31. 10. 2018 9:48

jasná. (neregistrovaný)

Nemocenská může být pro jednoho zaměstnavatele vystavena pouze 1x. Já jsem z dotazu pochopila, že nemocenská u gynekologa bude končit a neví, jestli na tu samou neschopenku může pokračovat s nemocnými zády. A na to jsem odpovídala, ale možná jsem špatně pochopila dotaz.

• 31. 10. 2018 11:05

III (neregistrovaný)

Tak záleží na tom, zda gynekolog předá paní do péče např. ortopeda, neurologa nebo obvoďáka. To si sním ale musí paní domluvit, je možné stále pokračovat na jednu neschopenku u více lékařů, není bezpodmínečně nutné jednu ukončit a u druhého lékaře žádat druhou. Ale musí s lékaři být dohodnuto.

• 31. 10. 2018 11:06

kely (neregistrovaný)

My jsme měli zaměstnance,který měl nepracovní úraz a pak šel na plánovanou operaci s křeč.žílami a měl jednu neschopenku,která byla vystavena na úraz.Doma byl 3 měsíce.

• 31. 10. 2018 11:24

Kara

Já to vidím tak, že pokud jste práce neschopná z důvodu rizikového těhotenství, a jestli Vás ještě přitom chytly záda, stále jste přece práce neschopná z důvodu rizikového těhotenství. Ledaže by lékař usoudil, že ta neschopnost z důvodu těhotenství už pominula a chtěl Vás uschopnit. Pak by Vás uschopnil, ale hned vystavil navazující novou neschopenku s diagnózou "záda". V takovém případě by z hlediska placení se ta nemoc považovala za pokračující.
      Kdybyste ale měla u téhož zaměstnavatele dva poměry, v jednom byste byla práce neschopná z důvodu těhotenství a ve druhém byste byla práce schopná a práci vykonávala. A teď, když Vás chytly záda, byste nemohla vykonávat ani tu druhou práci, tak by Vám byla vystavena ještě i druhá neschopenka. A byla byste práce neschopná v obou poměrech, každý se posuzuje zvlášť. Takže byste měla současně 2 neschopenky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).