Re: chyba v pracovní smlouvě
To problém není :-) Ale zaměstnanec smlouvu poskytoval ÚP, protože byl před nástupem v evidenci. Vzhledem k tomu, že smlouvu nechceme prodloužit, zřejmě na ÚP zase bude. Také mám ráda jednoduchá řešení, ale stornovat smlouvu, která už je někde nakopírovaná asi není zrovna košer řešení.
Udělala bych dodatek ke smlouvě - znění ..... se mění na znění: ........
>>>to je problém ??!!- napsat novou smlouvu - se
>>>správnými daty a dát k podpisu zaměstnanci - nyní se
>>>smlouvy
>>>nikam neposílají - tak si to nedělejte hrozně složité
>>
>>To problém není :-) Ale zaměstnanec smlouvu
>>poskytoval
>>ÚP, protože byl před nástupem v evidenci. Vzhledem k
>>tomu, že smlouvu nechceme prodloužit, zřejmě na ÚP
>>zase
>>bude. Také mám ráda jednoduchá řešení, ale stornovat
>>smlouvu, která už je někde nakopírovaná asi není
>>zrovna
>>košer řešení.
>Udělala bych dodatek ke smlouvě - znění ..... se mění
>na znění: ........
A vyplývá z textu, že jste to chtěli uzavřít na 1 rok ? Já bych se jinak poradila s právníkem, jde o to, jestli není třeba možné si to vyložit , že je PP na dobu neurčitou, protože datum už prošlo, on pracuje s vědomím zaměstnavatele. Nevím, ale pokud v textu není,že se uzavírá na 1 rok do .... tak bych určitě kontaktovala právníka zavčas.
Re: prosíme p.VH - chyba v prac. smlouvě
Tak bohužel to bych fakt kontaktovala právníka, protože můj názor je, že vznikl pracovní poměr na dobu neurčitou, protože datum před není platné a nikdo neví, zda jste chtěli na měsíc, na rok, na 3 roky. Ale to si myslím já, právník může mít jiný názor.
Třeba napíše p. VH svůj názor.
Re: prosíme p.VH - chyba v prac. smlouvě
Jako vždycky záleží na okolnostech, které v dotazu chybí.
1. Nepochybná je vůle sjednat PP na dobu určitou, tudíž se nemůže jednat o PP na dobu neurčitou. Nemůže se ani uplatnit pravidlo o konání prací s vědomím zaměstnavatele, protože tady PP dříve skončil než začal.
2. Zda měl být PP sjednán do 7.1
2019, do 7.1.2020 nebo 7.1.2021, záleží na zmiňovaných okolnostech - zástup, projekt apod.
3. Chybu považuji za chybu v psaní a počtech. Pokud zaměstnanec nerozporuje datum 7.1.2019, dala bych mu písemnou informaci s tímto datem trvání PP. Pokud toto datum rozporuje, bude třeba řešit právní cestou (žaloba zaměstnavatele na určení, že PP byl sjednán do 7.1.2019, při použití důkazů).
4. V žádném případě nesepisovat novou PS.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2018 12:05
Dobrý den,
prosím o radu. V pracovní smlouvě zaměstnance došlo k banální chybě. Smlouva uzavřená od 8.1.2018 na jeden rok - do 7.1.2018. Jakým způsobem opravit datum trvání pracovního poměru?