Re: Dědictví byt - společný bank.účet
>Dobrý den, chci se prosím zeptat spíše s oblasti
>práva, žiji s druhem už 20 let ve společné domáctosti (můj
>byt napsaný na mě), máme spolu 2 děti. Máme i společný
>bankovní účet. V přídaně mého úmrtí je prosím možnost,
>že by on zdědil byt?
máte děti a ty jsou neopominutelními ddici, tzn. že ze zákona budou dědit ony, druh ne.Když napíšete závěť ve prospěch druha, stejně mají zákonný nárok na podíl.viz § 1643 NOZ.
(což bych já uvítala), a v
>případě jeho úmrtí, je možnost, že obnos na účtě zdědím já?
jeho děti, stejná situace
>Když jsem 2. majitel. Nechceme se zatím brát jen se o
>toto zajímáme raději předem.
>Moc díky
Jsně ale děti jsou ještě malé a chci mít jistotu že nebudou dědit mí sourozenci, (sestra mi totiž přímo řekla, že by si na byt dělala nárok) byt je po našich a naše rodina nikdy neměla mého druha v oblibě.
jasně, když jste vlastníkem bytu Vy, tak po Vás by dědili děti, případně i manžel, kdyby jste se vzali
-sestra si může nechat o dědění jen zdát, nemá nárok.
-kdyby došlo k dědění, tak soud nezletilým dětem ustanoví opatrovníka, což by podle mne byl jejich otec, pokud tomu nic nebrání a sestra ať si dá na hlavu obklad(nejlepší je ocet a voda v poměru :1)..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 11. 2018 23:03
Dobrý den, chci se prosím zeptat spíše s oblasti práva, žiji s druhem už 20 let ve společné domáctosti (můj byt napsaný na mě), máme spolu 2 děti. Máme i společný bankovní účet. V přídaně mého úmrtí je prosím možnost, že by on zdědil byt? (což bych já uvítala), a v případě jeho úmrtí, je možnost, že obnos na účtě zdědím já? Když jsem 2. majitel. Nechceme se zatím brát jen se o toto zajímáme raději předem.
Moc díky