Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
6. 11. 2018 7:13
Dobrý den,
vedu manželce daňovou evidenci a nejsme plátci DPH. Chtěl jsem se zeptat na dva případy. Běžně když kupuje za hotové si necháváme vystavit i "paragon". Běžně nám paní v papírnictví sepíše nakoupení zboží k tomu přihodí celkovou částku a přiloží účet z EET pokladny. Teď se mi, ale stalo jinde, že mi paní napsala na paragon jen jeden druh zboží a na účtence EET bylo zboží rozepsáno na jednotlivé položky a byl tam i jiný druh zboží, který jsem také kupoval, také je potřeba k podnikání, ale není uveden na tom paragonu, vadí to? Mám ten paragon zahodit a použít jen tu EET účtenku?
- A pak mám druhý problém, že v galanterii mi místo paragonu dali pouze účtenku z klasické pokladny, kde je u vedeno pouze "drobná galanterie" a cena. Mohu k tomu rukou dopsat o co se jednalo nebo mám účet raději zahodit a do účetnictví jej nezavádět?
Předem díky za odpověď.