Neshopenka - postup

• (neregistrovaný)

14. 11. 2018 12:39

Dobrý den, prosím o radu v postupu s PN. Zaměstnanec je neschopen od 29.10., obdržela jsem díl III., IV. a potvrzení o trvání dočasné neschopnosti, kde je potvrzeno, že PN k 11.11. trvá (což je 14 dnů). Za měsíc říjen není nárok na náhradu mzdy, za měsíc listopad už ano.

Prosím, ale kdy nejpozději mám odeslat na OSSZ? A ještě prosím o radu - vygeneruju z programu Přílohu k žádosti o dávku, ale který díl společně s ní zašlu na OSSZ (III nebo IV)?

Kdy nejpozději by měl zaměstnanec donést další Potvrzení od trvání DPN na další měsíc, oba si nechávám u sebe??

Moc děkuji za rady. Přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2018 13:03

Maxx (neregistrovaný)

Re: Neshopenka - postup
      Na OSSZ posílám zkompletované - počátek nároku na nemocenské od oSSZ a zároveň bud ukončení nebo "lístek na peníze" k poslednímu v měsíci.
      Z hlavy nevím, který díl je ten pro OSSZ, ale poznáte to z názvu. Jeden je pro zaměstnavatele a druhý pro OSSZ.

• 14. 11. 2018 13:18

kancelář01 (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. Tzn., že zašlu na OSSZ až mi zaměstnanec přinese další lístek na peníze, který bude určen do konce listopadu? Ten první na prvních 14 dnů už si nechávám já, jako podklad k vyplacení náhrady?

• 14. 11. 2018 13:24

Maxx (neregistrovaný)

Ano, přesně tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).