Re: rodný list + rozhodnutí o příznání d
Nezakládám kopie. Udělám si výpis potřebných údajů a k nim napíšu: ověřila podle originálu z dokladu č. vydaného dne, vydáno kým, den a podpis. Kontroly mají dostatek možností si tyto údaje ověřit. Myslím, že toto stačí pro podklady ke mzdám. Snad ani toto není nezákonné.
Re: rodný list + rozhodnutí o příznání d
Kolik kontrol jste z FÚ na daň ze závislé činnosti absolvovala a kolik máte zaměstnanců, kteří uplatňují zvýhodnění a invalidní slevu? Nebo při RZD slevu na manželku, kdy musí doložit existenci manželky. A co další odpočty nebo slevy - úvěrové smlouvy, životko, penzijko... Když přijde třeba po třech letech FÚ, kontrolní pracovníci si chtějí oprávněnost ověřit - a hádejte, kdo jim ty doklady bude shánět? Ti zaměstnanci už navíc ve firmě vůbec nemusí pracovat. Kromě slevy z daně fyzických osob je zde ještě sleva z daně firmy a také plnění povinného podílu postižených a i v tom případě musíte mít k doložení doklady, že byli ti zaměstnanci uplatněni oprávněně, že jsou např. invalidními důchodci. Když zde napíšete, že žádné doklady (rozumí se KOPIE RL, oddacích listů,důchodových výměrů...), tak také napište, co řeknete kontrolním pracovníkům z FÚ, až je budou chtít vidět. Již jsem se zde na to vícekrát ptala, praktickou a konkrétní odpověď, kterou by FÚ musel uznat, jsem nikdy nedostala (aby si doklady sehnali sami, aniž bych jim ty doklady musela dodatečně shánět já).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 11. 2018 7:30
dobrý den, prosím , můžeme od zaměstnanců požadovat na založení do osobní složky např. od důchodců kopii rozhodnutí o přiznaném důchodu nebo když se zaměst. narodí dítě kopii rodného listu dítěte ?, nebo si jen ověřit z dokumentů a vrátit? ( kvůli GDPR)
DĚKUJI