Re: Proč chce FU kontaktní e-mail?
No závisí na společnosti, zda bude chtít mail poskytnout nebo bude trvat na doručení do datovky.
proč obcházejí?
mě osobně je taky milejší, když mi správce napíše mejl nebo zavolá, že jsem něco zvorala v DP, obratem vše napravím, než oficiální výzvy, s lhůtama a pokutama. A rozhodně je hospodárnější napsat mejlem, než psát oficiálně přes datovku.
Však kdo nechce, kontakt nedá a má to pak oficiálně a stojí to většinou mnohem víc času nejen správce, ale i poplatníka.
a mimochodem, hodně poradců radí neformální kontakt nedávat, protože (a to mi sami říkají!) si pak každý úkon, když to dojde do datovky oficiálně, klientovi pěkně naúčtují.
Tady souhlasím. Stalo se mi to právě teď ke konci října, kdy jsem před neočekávaným pobytem ve špitálu stačila ještě odeslat DPH a KH, jenže u KH jsem se překlikla na jiný měsíc a paní z FÚ mi hned volala na mobil. Sice jsem to do termínu nestačila opravit, ale byla jsem za to upozornění vděčná.
1234a, sama víte, že je to věc individuální.
Závisí na tom, jaké vztahy se správci daně máte. Ano, někdy je jednodušší neformální kontakt. Nicméně pokud má účetní/daňař generální plnou moc, předpokládá, že i neformální kontakt bude směrován na něj. Od toho je ta plná moc, aby s tím jednatelé/majitelé/OSVČ neměli práci a mohli se věnovat obchodu a rozvíjení firmy.
sociálka změnila e_ formulář NEMPRI a jediná změna je tam kolonka kontaktní email. Že přitom přidělali práci softférářům díky jiné struktuře věty do xml je jaksi netrápí. Bohužel bez této kolonky s vyplněným emailem formulář přes datovky neodešlete. Vždyť jsme přeci pod pokutou nucení posílat přes datovky formuláře elektronicky! Tak k čemu změna v doplnění kontaktního emailu v elektrickém formuláři? Kocourkov
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
29. 11. 2018 9:37
Dobrý den, přišla mi zpráva z FU, abych poslala na e.mail uvedený ve zprávě kontaktní e-mail na společnost, co jí zpracovávám účetnictví. Nevíte náhodou proč nekomunikují přes datovku?
Děkuji
tinulee