Prosím mzdové

• (neregistrovaný)

29. 11. 2018 12:19

Prosila bych radu.Se zaměstnankyni na DPP do 10 000,- Kč byl po týdnu ukončen poměr z vážných důvodů. Na místě jí vyplatili 4 000,- Kč za odpracovanou dobu. Prohlášení nepodepsala. Nyní když budu počítat mzdy za 11/18, tak mi nevychází počet hodin na mzdu na hodinu. Buď by jí museli doplatit 14,- Kč nebo částkla k výplatě je nižší o 9 Kč. Jak prosím toto řešit.

Děkuji moc za ochotu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2018 12:46

Marci_K (neregistrovaný)

Re: prosím mzdové
      Chápu to tak, že jste jí vyplatili na ruku 4000 Kč rovných na nějaký výdajový pokladní doklad? A prostě odešla. Je to tak?

Vy potřebujete vypočítat z čisté odměnu hrubou, aby mám vyšlo účetnictví.
      Já osobně bych to řešila výplatou až po uzavření výplat ve výplatním termínu, ale pokud jste to udělali takto, tak můj postup:

Vyšel mi hrubý příjem 4706 Kč, z to 15% odvod srážkové daně 706 Kč a čistá mzda 4000 Kč.

A ty 4000 si holt budete muset nějak rozpočíst do hodin, pokud máte stanovenou hodinovou mzdu.

Opravte mě, prosím, jestli to vnímám jinak než vy .

• 29. 11. 2018 13:13

Jandik (neregistrovaný)

je to tak . Nechali ji podepsat převzetí v hotovosti ihned při ukončení. vyplaceno, ale musím to nechat projít mzdama. Zkrátka bude muset být hodinová mzda na haléře.
      děkuji moc za vaši pomoc

• 29. 11. 2018 15:51

Kara

A proč musíte rozpočítávat odměnu na hodiny? Vy nemáte možnost zadat do DPP x odpracovaných hodin a hodit přímo částku 4706 Kč hrubého?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).