Re: Výpověď dohodou - nesmysl
>Dobrý den, v květnu jsme přijali na rok částečného
>invalidního důchodce, při vstupní prohlídce lékař napsal
>že práci může vykonávat, ale jen co zvládne. Nyní po
>půl roce chce odejít dohodou s tím, že je pro něj práce
>příliš namáhavá a do dohody chce (asi kvůli pracáku)
>napsat že rozvazujeme pracovní poměr ze zdravotních
>důvodů. Můžeme mu to tam napsat ? Jde mi o to abychom mu
>nemuseli něco doplácet nebo neměli jiné problémy.
>Děkuji...
dobře, špatně jsem to formulovala. Zaměstnanec chce ukončit pracovní poměr dohodou s tím, že tam chce uvést že přetrvávají zdravotní problémy. Nechceme ho držet, ale nevím jestli mu nebudeme muset něco doplácet, protože už nastoupil s tím že má zdravotní problémy. Proto se ptám. Děkuji
No tak to je snad samozřejmé - zaměstnanec požádá o ukončení dohodou (napíše si tam důvody, pokud chce ) a vy potom sepíšete dohodu o rozvázání pracovního poměru, ve které může být napsáno, že se sepisuje na základě žádosti zaměstnance, který požádal ze zdrav. důvodů atd. nebo tak nějak podobně. Není v tom žádný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 11. 2018 9:16
Dobrý den, v květnu jsme přijali na rok částečného invalidního důchodce, při vstupní prohlídce lékař napsal že práci může vykonávat, ale jen co zvládne. Nyní po půl roce chce odejít dohodou s tím, že je pro něj práce příliš namáhavá a do dohody chce (asi kvůli pracáku) napsat že rozvazujeme pracovní poměr ze zdravotních důvodů. Můžeme mu to tam napsat ? Jde mi o to abychom mu nemuseli něco doplácet nebo neměli jiné problémy. Děkuji...