Re: Výpověď při úmrtí jednatele
Super rada! Moc Vám děkuji, opravdu jste mi pomohl (pomohla). Když to čtu v zákoně, tak to možná takový veliký problém nebude. Totiž zaměstnanci řekli z inspektorátu práce, že nemůže dát výpověď, protože mu ho nikdo nepodepíše, ale zde je jasně napsáno, že může být postup i snazší... Děkuji moc!!!!
Re: Výpověď při úmrtí jednatele
>
>Super rada! Moc Vám děkuji, opravdu jste mi pomohl
>
není zač. jen na doplnění - soud může dle vlastního uvážení ustanovit správce pozůstalosti, jestliže si to okolnosti vyžádají- čili na návrh notáře a je to.
Když to čtu v zákoně, tak to možná takový
>veliký problém nebude. Totiž zaměstnanci řekli z
>inspektorátu práce, že nemůže dát výpověď, protože mu ho nikdo
>nepodepíše, ale zde je jasně napsáno, že může být
>postup i snazší... Děkuji moc!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
10. 12. 2018 10:02
Dobrý den,
prosím mám takový zvláštní dotaz:
majitel s.r.o. jako jediný společník i jednatel zemřel (dědictví bude až za dlouho, protože zemřel v zahraničí a to se podle notáře táhne někdy i téměř rok). Dědicové jsou 2 - budou mít 50%, ale až kdoví za jak dlouho. Zůstal 1 zaměstnanec, který chce odejít, ale teď ten dotaz - ukončení pracovního poměru dohodou nelze (nepodepíše to strana zaměstnavatele), výpověď ze strany zaměstnavatele za nadbytečnost také nelze udělat, protože opět není podepsáno ze strany zaměstnavatele. Takže jedině výpověď ze strany zaměstnance. Jenže nemá opět kdo přebrat samotnou výpověď. Můj dotaz zní - bere se výpověď, když ji pošle podle zákona a pošle ji poštou, jenže poštu si přebere opět on sám??? Bude výpověď platná???
Lepší by bylo ze stany zaměstnavatele, aby mohl dostat odstupné, ale vypadá to, že jinak to nelze provést. Nebo prosím máte nějaké jiné zkušenosti či rady???
Děkuji moc!