Re: daňové zvýh. na dítě OSVČ
Ještě mám dotaz, pokud udělám manžela spolupracující osobou s vedl. činností teď v prosinci, už na něj nemohu převést 50 % výdajů i příjmů z roku 2018, to samé na soc. a zdravotním. Myslím si to dobře ? Děkuji
PAragraf jsem četla, jen mi není jasné, zda toto vše mohu uplatnit zpětně na celý rok 2018, pokud jej teď v prosinci zavedu jako osvč s vedlejší činností (na fú, soc., zdr.) tak pokud mohu počítat s uplatnění m na celý rok 2018, jak již jsem psala.
On bude považován na spolupracující osobu jen jeden měsíc. Do přehledů půjde tedy 1 měsíc podnikání.
Kolik na něj rozdělíte příjmů a výdajů - to se musíte vejít do toho ustanovení § 13.
S ohledem na jeho OSVČ vedlejší - propočítejte si možnosti s ohledem na jeho jeden měsíc podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 12. 2018 11:46
Dobrý den, nikde jsem nenašla, zda si osvč může dát do DP 2018 daň. zvýh. na děti, třeba jen na tři měsíce, výdaje uplatňuje paušálem. Děkuji.