Re: DPH ř. 52 koeficient - FÚ ho zrušil
Díky za odpověď. To by ale znamenalo, že pokud ke změně došlo v polovině roku (rozsáhlé rozšíření poskytovaných služeb), tak do konce roku smíme uplatňovat nekrácený odpočet, přestože vím, že na něj nebudu mít nárok, to je mi právě divné.. A co se tedy myslí provedením "kvalifikovaného odhadu" - kdy jindy ho mám použít? Myslela jsem, že právě pro účely prvního zavedení krátícího režimu.
Re: DPH ř. 52 koeficient - FÚ ho zrušil
Přesně tak. Tím plněním se myslí všechna plnění, která se dosazují do toho vzorce. Teprve když žádná taková nebyla použije se odhad.
moc děkuji
>>>>Díky za odpověď. To by ale znamenalo, že pokud ke
>>>>změně došlo v polovině roku (rozsáhlé rozšíření
>>>>poskytovaných služeb), tak do konce roku smíme
>>>>uplatňovat
>>>>nekrácený odpočet, přestože vím, že na něj nebudu mít
>>>>nárok,
>>>>to je mi právě divné.. A co se tedy myslí provedením
>>>>"kvalifikovaného odhadu" - kdy jindy ho mám použít?
>>>>Myslela jsem, že právě pro účely prvního zavedení
>>>>krátícího režimu.
>>>
>>>Přesně tak. Tím plněním se myslí všechna plnění,
>>>která
>>>se dosazují do toho vzorce. Teprve když žádná taková
>>>nebyla použije se odhad.
>>
>>pořád mi to nedává smysl, ale zatím se s tím smířím
>>:)
>>Je tedy správně, že za listopad budu uplatňovat
>>odpočet 100 % a až na konci roku ho budu podle ř. 53
>>celý
>>vracet jednorázově?
>
>Jo. Buďte ráda, je to ve Váš prospěch.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 12. 2018 16:00
Rozšířil se nám objem poskytovaných osvob. služeb, takže jsme v září poprvé do přiznání ř. 52 uvedli krátící koeficient 78% (kvalifikovaným odhadem). Ale FÚ nám platebním výměrem koeficient zrušil a do přiznání zanesl původní nekrácené hodnoty. Odůvodnění: "Pro výpočet odpočtu daně...se použije vypořádací koeficient předcházejícího roku. Váš koeficient uvedený na ř. 52 činí 100%, proto správce rozhodl takto.." Setkali jste se s tím prosím někdo? Nemůžu najít, kde jsem udělala chybu. Děkuji.