Re: ručení za DPH-formulář?
Vím, kde najít informace. Sama jsem dosud u svých klientů nemusela řešit, takže (jen) posílám odkaz na stránky finanční správy. Máte uzavřenou s dodavatelem dohodu o tom, že část dluhu pošlete na účet FÚ?
"Informace k aplikaci institutu ručení za nezaplacenou daň dle § 108a, § 109 a zvláštní způsob zajištění daně dle § 109a zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, ve znění p. p."
https://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-pridane-hodnoty/informace-stanoviska-a-sdeleni/ruceni
Dohodu budeme právě uzavírat. Je mi jasné, že by pak po nás mohl chtít DPH zaplatit, jako nedoplatek faktury...
jo....tam to pročítám, ale jsem z toho nějaká nemoudrá... sice píšou, co všechno se má u platby uvést, aby bylo jasné za co je, ale kam to jako uvedu, to mi jasné není... :)
něco jsem tam vyčetla...tak snad to uděláme dobře...to je teda zase zábavička ke konci roku..:/
Děkuji velice za odkazy...a přeji poklidný start roku 19 :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 12. 2018 13:01
Dobrý den,
dodavatel - nespolehlivý plátce DPH nám poslal fakturu na služby. Jemu uhradíme pouze částku bez DPH a DPH bychom odvedli přímo FÚ. Jak ale postupovat? Čtu 109 zák. o DPH a vidím, že platba má být nějak "specifikovaná". Existuje na to nějaký formulář? Jako že bychom poslali platbu a k tomu např. prostřednictvím DS nějaký vyplněný canc oč se jedná?? Máte s tímto někdo zkušenost?
Děkuji všem a přeji poklidný zbytek letošního roku.
M.