Re: Leasing os.vozu?
Dobrý den, mohu navázat :o) ?? Chtěl bych se zeptat na vybavení leasingového auta nad 40.000,- jak to zařadím do majetku, když je auto v leasingu? Souhlas leasingové společnosti na nové vybavení mám, ale nevím, kam zařadit nové audio (včetně repráků, zesilovače,changeru, kabelů,pojistek atd.) v celkové hodnotě přes 40.000,- ?? Děkuji moc za odpověď. Mira
Na účet 029. Pokud se jedná o OA, pak nelze ani u TZ odpočet DPH na vstupu. Po skončení leasingu přidáte na účet 029 kupní cenu předmětu leasingu. Pokud máte souhlas s odpisováním, můžete zahájit odpisování a v roce odkoupní auta zvýšíte vstupní nebo ZC a budete pokračovat v odpisování z této vyšší pořizovací ceny nebo zůstatkové ceny.
Nějaký přísný FÚ :o) - no sám nevím, ale když se koupí nový vůz v celkové výbavě, kde "doplňky" jsou už v ceně, tak s tím nemůže nic dělat, tak to beru jako technické zhodnocení. Jinak s tím tažným zařízením - to je docela směšné, ty už neví, co by Vám vyčetli :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 12. 2005 0:33
Prosím o radu ohledně leasingu auta........osobního
Jak s tím mám pracovat? Jak to účtovat? DPH neuplatníme,když je to osobní vůz,že ano?
A jak je to při koupi sherlocku do vozu..........tam mohu upl.DPH?
Děkuji všem za pomoc:)