Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 1. 2019 13:41
Dobrý den, jen bych chtěla požádat kontrolu mého postupu: Plátce DPH nakoupí v dražbě (ve státě EU) automobil. Obdrží fakturu za automobil, kde je uveden zvláštní režim a další faktura je za aukční poplt. atd. A následně obdrží od tuzemského přepravce fakturu za přepravu kde je vyčísleno DPH 21%. Toto auto následně prodá FO-soukr. osoba.
Tzn.
fa za auto - neuvádí v přiznání DPH (zvl. režim §90)
aukční popl. - reverse charge v přiznání
fa za přepravu - v přiznání ř. 40
faktura vydaná za prodej auta soukromé osobě:
cena za automobil v režimu § 90 - neuvedu v přiznání
marže - zdanit 21%(v přiznání)
Pokud je postup správný, měla bych dotaz. Při vypočtu marže vezmu cenu nákupu automobilu + veškeré poplatky a mám připočíst i přepravu bez DPH (to bude dle §90) a rozdíl je marže, kterou zdaním? Anebo přepravu nepřipočítávám? A pak mohu uvést na vystavené faktuře jedním řádkem prodej auta ve zvláštním režimu a druhý řádek marže + 21%? Četla jsem, že přirážka nesmí být na tom samém dokladu (i když to je asi nesmysl).
Jde mi hlavně o tu přepravu zda započítám do ceny auta a bude to ve zvl. režimu. Moc děkuji