Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 1. 2019 13:41
Dobrý den, jen bych chtěla požádat kontrolu mého postupu: Plátce DPH nakoupí v dražbě (ve státě EU) automobil. Obdrží fakturu za automobil, kde je uveden zvláštní režim a další faktura je za aukční poplt. atd. A následně obdrží od tuzemského přepravce fakturu za přepravu kde je vyčísleno DPH 21%. Toto auto následně prodá FO-soukr. osoba.
Tzn.
fa za auto - neuvádí v přiznání DPH (zvl. režim §90)
aukční popl. - reverse charge v přiznání
fa za přepravu - v přiznání ř. 40
faktura vydaná za prodej auta soukromé osobě:
cena za automobil v režimu § 90 - neuvedu v přiznání
marže - zdanit 21%(v přiznání)
Pokud je postup správný, měla bych dotaz. Při vypočtu marže vezmu cenu nákupu automobilu + veškeré poplatky a mám připočíst i přepravu bez DPH (to bude dle §90) a rozdíl je marže, kterou zdaním? Anebo přepravu nepřipočítávám? A pak mohu uvést na vystavené faktuře jedním řádkem prodej auta ve zvláštním režimu a druhý řádek marže + 21%? Četla jsem, že přirážka nesmí být na tom samém dokladu (i když to je asi nesmysl).
Jde mi hlavně o tu přepravu zda započítám do ceny auta a bude to ve zvl. režimu. Moc děkuji