Re: adaptační zákon GDPR ?
Návrh zákona o zpracování osobních údajů, tzv. adaptační zákon, byl teprve schválen v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Tedy čeká jej ještě proces schvalování v Senátu Parlamentu ČR a podepsání prezidentem (pokud vše dopadne dobře). Až poté bude vydán se Sbírce zákonů. Zatím vám nic neuniklo.
Ive,
máte pravdu. Od 5.12.2018 probíhá zapracování připomínek ze 3. čtení a Senát ST 138 ještě neviděl.
Vždy hledejte nejdříve v přehledu tisků:
http://www.psp.cz/sqw/tisky.sqw
Tam se dozvíte, jak na tom návrh zákona je.
Jinak ten adaptační zákon nic extra nepřinese, snad jen pro úředníky ÚOOÚ a snížení sankcí pro vybrané entity. To může být chápáno v Senátu jako diskriminace. A tak by to díky politickému složení mohli vrátit. :-))
Hezký den!
Moc děkuji za odpovědi. Velmi si vážím všech, kteří jsou schopní se v této nestabilní době a v děravé legislativě orientovat a kompetentně poradit. Hledala jsem český zákon, protože už jsem dostala několik nabídek na školení s tím, že je český zákon hotový...
Dne 12.3.2019 Poslanecká sněmovna ČR schválila návrh zákona o zpracování osobních údajů ve znění schváleném Senátem, nyní jde zákon k podpisu prezidentovi republiky. Nepředpokládá se, že by prezident tento zákon vrátil sněmovně, zřejmě jej podepíše. Po té jej podepíše předseda vlády a bude zveřejněn ve Sbírce zákonů ČR. Takže by v dubnu mohl být "na světě".
A pokud se jedná o školení ohledně GDPR, zpracování osobních údajů, tak vybírejte na základě svých dobrých zkušeností, případně zkušeností jiných, kterým důvěřujete. 95% školení ohledně GDPR jsou o ničem, memorují se zde jen články nařízení, případně §§ již schváleného zákona.. a člověk zde ztrácí jen svůj čas. Ale ze své zkušenosti mohu potvrdit, že dobrá školení existují, stejně jako poradenské firmy, které za rozumné peníze odvedou dobrou práci, u které používají i "selský rozum", aniž by byly požadovány nesmysly s odkazem na GDPR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 1. 2019 16:04
Dobrý den,
nevím, jestli mi něco neuniklo...někde jsem zachytila informaci, že poslanci 5.12. schválili adaptační zákon ke GDPR, ale ve Sbírce jsem nenašla....???